Manşetler

Facebook Paper uygulamasıyla Flipboard’a rakip oluyor

Facebook ilk olarak 3 Şubat tarihinde ABD’de yayınlayacağı haber toplama uygulaması Paper’ı gözler önüne çıkardı. Uygulama başlangıçta sadece iPhone sahipleri tarafından indirilebilecek. Facebook’u Flipboard ile rakip hale getiren Paper, kullanıcıların Haber Kaynaklarından topladığı haberlerle birlikte Facebook tarafından oluşturulan içeriği kullanıcılara sunacak. Paper’ı kullananlar, tıpkı Flipboard’da olduğu gibi, fotoğraftan yemeğe, bilimden tasarıma pek çok konu hakkındaki gelişmelerden haberdar olabilecek.

faceboook-paper-300114

Bu kategoriler farklı bölümlere ayrılabilecek. Böylelikle kullanıcılar Paper deneyimlerini kişiselleştirebilecek ve öncelikli olarak ulaşmak istedikleri içerikleri daha kolay keşfedebilecek. Paper’ın bir diğer ilginç özelliğiyse kontrol mekanizmaları. Uygulama kullanıcıların doğal hareketlerle yeni içeriklerini keşfetmesini mümkün kılıyor. Hikayeler arasında geçiş küçük parmak hareketleriyle sağlanırken, telefonu döndürünce fotoğraflar tam ekranda görülebiliyor. Videoları tam ekranda ve otomatik olarak oynatan uygulamada kullanıcılar kendi hikayelerini de başkalarının görebileceği şekilde paylaşabiliyor.

Facebook Creative Labs imzasını taşıyan ilk uygulama olan Paper’ı kullanıcıların bağlanma ve paylaşım isteklerini farklı yönlerden destekleyecek yeni uygulamaların takip etmesi planlanıyor.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER