Eğlence

Facebook oyun yayıncılarını çekmek için yeni bir program başlatıyor

facebook almanya koronavirüs

facebook oyunFacebook oyun yayıncılığı konusunda tercih edilen platformlardan biri olmak için adımlar atmaya devam ediyor. Şirket bu doğrultuda yeni bir programı hayata geçirdi. “Gaming Creator Pilot Program” adını taşıyan yeni girişimle oyun yayıncılarıyla daha yoğun biçimde çalışılması ve Facebook’un bu kitlenin ihtiyaçlarına daha uygun bir hâle getirilmesi amaçlanıyor.

Yayıncıların Facebook’ta topluluk oluşturmasını da hedefleyen program, oyunların canlı yayınlanması için özel araçlar sunacak. Program çerçevesinde yapılan çalışmalarda Facebook bünyesindeki Instagram ve Oculus gibi platformlardan da yararlanılacak. Şirketten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, oyun yayıncılarının hayranları tarafından desteklenebilmesi için de verimli yolların araştırıldığı belirtildi.

Pilot aşamasındaki projeye dair detaylar şu an için sınırlı. Ancak açıklanan ilk bilgiler, Twitch’in “partner programı”na fazlasıyla benziyor. Twitch de söz konusu programla platformundaki popüler yayıncılara ekstra araçlar sağlıyor. Bu araçlar arasında aylık abonelik paketi oluşturmak, sadece abonelere özel sohbet ve izleyiciler için özel sohbet simgeleri gibi unsurlar yer alıyor. Facebook’tan yapılan açıklamada, programa onlarca oyun yayıncısının katılmasının planlandığı ifade edildi.

Facebook oyun yayıncılığı konusunda ilk adımlarını daha önce atmıştı

Facebook oyun yayıncılığı konusunda Twitch’e rakip olmak için ilk adımlarını daha önce atmıştı. Şirket, 2016’da imzaladığı bir anlaşmayla tüm Blizzard oyunlarının Facebook Live üzerinden yayınlanabilmesini mümkün kılmıştı. Son olarak da mobil Instant Games platformuna canlı yayın özelliğini ekleyen Facebook, ESL One tarafından yürütülen Dota 2 ve Counter Strike turnuvalarının yayınları için de bir anlaşma yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER