Teknoloji

Facebook Messenger’da devam eden video sohbetlere katılımcı eklenebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messengerFacebook Messenger kullanıcıları bundan böyle devam eden sesli veya görüntülü sohbetlere yeni katılımcılar ekleyebilecek. Kullanıcılarla buluşmaya başlayan bu yeni özellik sayesinde mevcut sohbeti sonlandırmadan sohbetin katılımcı sayısı artırılabilecek.

Görüntülü veya sesli sohbetlere katılımcı eklemek için önce ekrana dokunmak ardından da “kişi ekle” ikonunu seçmek gerekiyor. Bu ikona dokunulduğunda ekrana bir kişi listesi çıkıyor. Kullanıcılar bu liste üzerinden diledikleri kişiyi işaretleyerek sohbete dahil edebiliyor. Sohbetin sona ermesinin ardından otomatik olarak oluşturulan grup üzerinden iletişimi yazılı olarak sürdürmek de mümkün oluyor.

Bu özellikten hem iOS hem de Android kullanıcıları yararlanabiliyor. Messenger’daki görüntülü grup sohbetlerinde ekranda sadece 6 kişi gösteriliyor. Ancak sohbetlere toplamda 50 kişi dahil edilebiliyor. Katılımcı sayısı 6’yı geçtiğinde o anda konuşmakta olan kişi tüm katılımcılara gösteriliyor.

Facebook Messenger’ı sadeleştirmesinin gerektiğini kabul etse de, hâlâ bu konuda somut bir adım atmış değil. Hatta şirket o günden bu yana platforma yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor. Ancak grup sohbetleri için sunulan bu özelliğin işe yarar olduğu konusunda Facebook’un hakkını teslim etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER