Teknoloji

Facebook Messenger’da otomatik oynatılan video reklamlar gösterilecek

facebook messenger

facebook messengerFacebook tüm platformlarından gelir elde etme konusunda oldukça agresif bir tavır izliyor. Gelir elde etmenin en kolay ve en etkili çözümü olarak ise reklam gösterimi ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda reklamların giriş yaptığı son platform ise Facebook Messenger oluyor.

Sosyal ağdan yapılan açıklamaya göre, Messenger kullanıcıları bundan böyle sohbet pencerelerinin içinde otomatik olarak oynatılan video reklamlar görecek.

Facebook tarafından yapılan açıklamada otomatik oynatılan video reklamların Messenger kullanıcılarına kademeli ve düşünceli biçimde dağıtılacağı belirtildi. Önceliğinin kullanıcıları olduğunu belirten sosyal paylaşım sitesi, reklam deneyiminin kontrolünün de kullanıcılarda olacağının altını çizdi.

Facebook’un reklam biriminin önde gelen isimlerinden Stefan Lukakos tarafından Recode sitesine gönderilen açıklamada ise insanların sohbet penceresinde konuşmalarının yanında video reklamlar görmeye alışacağı belirtildi. Önceliğin kullanıcı deneyiminde olduğunu bir kez daha hatırlatan Lukakos, insanların durumdan memnun olmaması durumunda planlarda değişiklik yapılabileceğini dile getirdi.

Dünya genelindeki Facebook Messenger kullanıcıları, bu hafta başından itibaren sohbet pencereleri içinde video reklam görmeye başladı. Video reklamların hafta sonu itibarıyla tüm Messenger kullanıcıları tarafından görülebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER