Teknoloji

Facebook Messenger kullanıcıları arkadaşlarına konumlarını gösteren haritalar gönderebilecek

facebook-messenger-konum-paylasim-050615

Facebook Messenger, kullanıcılarının konumlarını arkadaşlarına gösterme konusunda ilk günden bu yana oldukça açık davrandı. Sohbet ekranında konum bilgisini görülebilir duruma getiren kullanıcıların konumları, arkadaşları tarafından daima görülebildi. Bütün bu açıklığa rağmen, Facebook Messenger’a eklenen yeni bir özellik sayesinde kullanıcıların konumlarını paylaşmaları daha kolay hâle getirdi.

Bundan böyle Facebook Messenger’ın sohbet ekranı üzerinden doğrudan konum bilgisi gönderilebilecek. Paylaşılan konumun kullanıcının o anda bulunduğu konum olması da gerekmeyecek. Facebook Messenger’ı kullananlar arkadaşlarına akşam yemeği için buluşacakları restoranın konumunu gönderebilecekler. Bu yeni özellik, eski konum paylaşım özelliğinin yerini alacak.

Facebook, konum paylaşım özelliğindeki değişimin servisin izin koşullarında herhangi bir değişikliği beraberinde getirmediğini vurgulamakta gecikmedi. Şirketten yapılan açıklamada Facebook Messenger’ın arka planda konum bilgisi almadığı ve sadece kullanıcıların uygulama üzerinden konum paylaşmayı kabul ettikleri zaman konum verisine ulaştığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER