Teknoloji

Facebook Messenger İspanyolca ve İngilizce arasında çeviri yapabiliyor

facebook messengerFacebook Messenger İspanyolca ve İngilizce mesajlar arasında otomatik olarak tercüme yapabilecek. Bu görevi mayıs ayının başında düzenlenen F8 geliştirici konferansında duyurulan M Translation özelliği yerine getirecek.

M Translation özelliği daha önce kullanıma sunulan M Suggestions (M Önerileri) özelliğinin farklı bir versiyonu olarak tanımlanabilir. İlk etapta sadece ABD ve Meksika’daki Messenger kullanıcılarının yararlanabildiği çeviri özelliğinde, kullanıcıların varsayılan dillerinde gönderilmeyen bir mesaj aldıkları otomatik olarak tespit edilecek. Bu noktada Messenger’ın M isimli botu devreye girecek ve mesajı tercüme etme teklifinde bulunacak. Kullanıcının onay vermesi durumunda anında çeviri işlemi gerçekleştirilecek.

Messenger konuşmalarının çevrilmesi özelliği ilk olarak Marketplace’te yapılan işlemler için bazı kullanıcılara sunulmuştu. Bundan böyle çeviri özelliğinden tüm Messenger sohbetlerinde yararlanılabilecek.

Facebook Messenger ilk etapta sadece İspanyolca ve İngilizce arasında çeviri yapabiliyor. Ancak Facebook’un uzun vadede çeviri özelliğinin kapsamını genişletmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER