Teknoloji

Facebook Messenger Boomerang desteği ve selfie moduyla yenilendi

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger uygulaması için hazırladığı yeni kamera özelliklerini duyurdu. Sürekli dönen Boomerang videoları için yerel desteğe kavuşan uygulamaya selfie modu da eklendi. Söz konusu selfie moduyla kullanıcılar kendi fotoğraflarını çekerken arka planı bulanıklaştırıyor. Artırılmış gerçeklik özelliği ise Facebook Messenger’ın çıkartmalarını fotoğraf ve videolara eklemeyi mümkün kılıyor.

Yapılan yeni eklemelerle birlikte Facebook Messenger’ın içindeki kamera modu sayısı beşe yükseldi. Facebook bir süre önce Messenger’ın tasarımında sadeliği öne çıkaracak değişikliğe gideceğini açıklamıştı. Beş kamera modunu kullanıcı arayüzüne oldukça iyi entegre eden Facebook, vizör ekranının alt tarafına yerleştirdiği kayan çubukla kamera modları arasında geçişi mümkün kılıyor.

Facebook bir süredir artırılmış gerçeklik efektleri sunuyor. Messenger’a eklenen artırılmış gerçeklik çıkartmaları da bu yöndeki çalışmaların bir devamı niteliğini taşıyor.

Facebook Messenger için hazırlanan son yeniliklerin küresel ölçekte tüm kullanıcılara dağıtımı başladı. Söz konusu özellikler yakında Messenger’ın hem eski versiyonlarında hem de yenilenmiş arayüzünde kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER