Teknoloji

Facebook kullanıcıların gelen kutularından Mark Zuckerberg’in mesajlarını silmiş

mark zuckerberg

facebook mark zuckerbergFacebook kısa süre önce pek çok gazeteye tam sayfa ilan vermeye başlamış ve kullanıcılarının bilgilerinin korunması konusunda sorumluluğun kendisine ait olduğunun altını çizmişti. Ancak şu sıralar zor zamanlardan geçen şirket, bu kuralını en tepedeki isimleri için çiğnemiş gibi görünüyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Facebook Mark Zuckerberg ve diğer yöneticilerinin gönderdiği mesajları alıcıların gelen kutularından sildi.

Sosyal paylaşım sitesi, “sıradan” kullanıcılarına böyle bir imkan vermiyor. Normal bir Facebook kullancısının elinde, başkasına gönderdiği mesajları alıcının gelen kutusundan silme gibi bir güç bulunmuyor. Ancak Facebook yönetim katı için bir ayrıcalık sunuyor.

TechCrunch sitesiyle temasa geçen bir Facebook kullanıcısı, 2010’da CEO Mark Zuckerberg ile mesajlaştığını ancak arşivi indirdiğinde artık bu mesajlara erişemediğini belirtti.

Facebook tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, bazı yöneticilerin gönderdiği mesajların 2014’te önlem amaçlı olarak silindiği doğrulandı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “2014’te Sony Pictures e-postalarının siber saldırı sonucunda ele geçirilmesinin ardından yöneticilerimizin iletişimini korumak için bazı önlemler aldık. Bu önlemler arasında Mark Zuckerberg’in mesajlarının saklama süresini kısaltmak da vardı. Bunu mesajları koruma konusundaki yasal sorumluluğumuza uygun bir çerçeve içinde gerçekleştirdik.”

Facebook Mark Zuckerberg ve diğer yöneticilerinin mesajlarını sildiğini daha önce açıklamamıştı. Bunun kullanıcılar tarafından fark edilmesi, Facebook’un son zamanlarda zedelenen itibarına biraz daha zarar verecek gibi görünüyor. Cambridge Analytica skandalının artçılarını hâlâ yaşayan Facebook’un bu yeni darbeden ne kadar etkileneceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER