EğlenceManşetler

Facebook Instant Games oyunları Messenger ve Haber Kaynağına taşıyor

facebook instant games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:


Facebook her yerde oyun oynamanızı istiyor ve şirket bunun için önemli bir adım atıyor. Facebook Instant Games adını taşıyan yeni girişim ile şirket gerçekten de bu umduğunu gerçekleştirmek istiyor. Instant Games, Facebook’un kullanıcılarına oyunları Messenger’da ve Facebook Haber Kaynağı içinde oynama imkanı veren bir HTML5 oyun platformu. Kullanıcılar herhangi bir şey indirmeden oyun oynama fırsatı elde edebilecekler. Instant Games birden fazla platformu desteklediği için oyunlar hem web hem de mobil ortamlarda oynanabilecek.

Servis dün itibarıyla, aralarında Pac-Man, Galaga, Space Invaders ve Words With Friends gibi başlıkların da yer aldığı toplam 17 oyun ile kapalı beta hâlinde kullanıma sunuldu. Facebook’un küresel oyun ortaklıklarından sorumlu direktörü Leo Olebe’ye göre, şirket klasik oyunlar ve yeni başlıklardan oluşan bir kombinasyonu yeni servisinde sunmayı planlıyor. Platformda nelerin fazla ilgi gördüğünü zamanla göreceklerini ve buna göre düzenlemeler yapacaklarını kaydetti.

Messenger benzeri ortamlarda oynanabilir oyunlar fikrini ilk kez görmüyoruz. Facebook daha önce de mesajlaşma servisinin içine bir basketbol oyunu eklemişti. Ancak Instant Games ile birlikte “seç ve oyna” şeklinde tanımlayacağımız oyun deneyimini platformunun daha merkezine yerleştiriyor. Oyunları farklı yollarla bulmak ve onlara erişmek mümkün olacak. Messenger’ın ana menüsünde oynayabileceğiniz oyunları gösteren yeni bir kontrol ikonu bulunacak. Ana Facebook uygulamasında da özel bir yer imi bulunacak ve bu sayede daha önce oynanmış oyunlar bulunabilecek.

Ancak FarmVille ve benzeri, daha önce popüler olmuş oyunlar gibi, yeni oyunları keşfetmekte en önemli araç arkadaşlar. Oyuncular yüksek puanlarını ve başarılarını Haber Kaynağı üzerinden arkadaşlarıyla paylaşabilecekler. Bu sayede başkaları da aynı oyunu hemen oynamaya başlayabilecekler. Olebe, viral etkinin gerçekten önemli olduğunun altını çiziyor.

Instant Games, Facebook’un oyunlara gösterdiği artan ilginin bir göstergelerinden bir tanesi sayılır. Şirket geçtiğimiz günlerde Gameroom olarak adlandırılan özel bir PC oyun platformu çıkarmıştı. Ayrıca Facebook Live da her Blizzard oyunu için önemli bir canlı yayın aracı hâline gelmişti. Olebe, her bir bileşenin insanların günlük deneyimlerinde farklı bir noktaya işaret ettiğini söylüyor, oyuncularla bulundukları her noktada buluşmak istediklerinin altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER