Teknoloji

Facebook Instant Articles 360 derece fotoğraf ve videoları destekliyor

facebook instant articlesFacebook Instant Articles yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Servis, bundan böyle yayıncılar tarafından paylaşılan 360 derece fotoğraf ve videoları da gösterecek. Böylelikle haberlerle daha sarmalayıcı biçimde etkileşime girmek mümkün hâle gelecek.

Facebook ürün müdürlerinden Josh Roberts, Instant Articles’a 360 derece içerik desteği eklenmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. “Yayıncıların, video içerik oluşturucularının ve hikaye anlatıcılarının sarmal görüntü formatından faydalanarak hazırladıkları kreatif ve merak uyandıran içeriklerden büyülendik.” şeklinde konuşan Roberts, Instant Articles ve 360 derece içeriklerin birbirini tamamladığını belirtti. Roberts, makaleler ve medya içeriklerinin daha renkli sahneler oluşturacak biçimde birleştirilebileceğini dile getirdi.

Geliştiricilerin öncelikli olarak 360 derece içeriği Facebook’a yüklemeleri ve bunu şirketin yerel 360 derece oynatıcısını kullanarak göstermeleri gerekiyor. İşlenmiş video haberin içine yerleştirildiğinde kullanıcılar 360 derecelik bir deneyim yaşayabilecek.

360 derece videoların sisteme dahil edilmesi, mevcut düz ve statik görüntülerin de ötesine geçen sarmal bir deneyimi yaşama fırsatını veriyor. Facebook 360 derece video desteğini bir yılı aşkın bir süre önce sunmaya başlamış ve haziran ayı itibarıyla fotoğraflar da 360 derece görüntü desteğinin şemsiyesi altına girmişti. Özellikle 360 derece fotoğraf desteği, hem markalar hem de bireysel kullanıcılar tarafından bir hayli benimsenmişe benziyor.

Facebook Instant Articles aracılığıyla da sanal gerçekliğe verdiği önemi sergiliyor

Yayıncıların sunduğu haberler her geçen gün biraz daha birbirine benziyor. 360 derece fotoğraf ve videolar, içeriklerin özelleştirilmesini mümkün kılıyor. Facebook Instant Articles’ın yardımıyla 360 derece içeriklere ve sanal gerçekliğe verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER