Teknoloji

Facebook insansız hava aracı üreten Titan Aerospace’i satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yaklaşık iki hafta önce popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ı satın alarak çok konuşulan bir işin altına imza atan Facebook’un şimdi de insansız hava araçları üreten Titan Aerospace isimli şirketi satın alacağı konuşuluyor. Şirketin bu hamlesinin Mark Zuckerberg’in internet erişimi olmayan 5 milyar kişiyi internet ile buluşturmaya yönelik Internet.org girişimiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Zuckerberg’in Titan Aerospace’in beş yıl süreyle havada kalabilen insansız hava araçlarını kullanarak bir ağ oluşturacağı söyleniyor.

solara-60-040314

TechCrunch’ta yer alan habere göre, Facebook ilk etapta 11 bin Solara 60 insansız hava aracını internet erişimi sağlamak amacıyla Afrika’nın üzerinde havalandıracak. Atmosferik uydu işlevi gören bu insansız hava araçları pek çok yeteneğe sahip. Hava durumu takibi, haritalama, felaket bölgelerinde asistanlık ve iletişim sağlama Solara 60’ın yetenekleri arasında yer alıyor.

Solara 60 güneş enerjisi sayesinde 4 milyon kilometre mesafe kat edebiliyor ve beş yıl boyunca 20 km yükseklikte kalabiliyor. 160 kg ağırlığındaki araç, 32 kg yük taşıyabiliyor. 64 mil hızla hareket edebilen Solara 60, 60 bin fit’in üzerinde uçabildiği için pek çok ülkenin hava sahasının dışında kalıyor. Facebook Internet.org kapsamındaki bu yeni hamlesiyle Google’ın Project Loon isimli erişim projesine de rakip olacak.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER