Teknoloji

Facebook Hikâyeler özelliğini masaüstüne getiriyor

facebook hikayelerFacebook’un Snapchat’ten kopyaladığı özelliklerden bir tanesi olan Facebook Hikâyeleri masaüstüne geliyor. TechCrunch‘ın, Hikâyeler’in masaüstü versiyonunun test edilmekte olduğunu Facebook’a doğrulattığını söylüyor. Şu an için sadece test edilen bu özelliğin yakın gelecekte daha geniş kapsamlı kullanıcı kitlesine sunulmasının planlandığı belirtiliyor.

TechCrunch’ın elde ettiği bir ekran görüntüsü, Hikâyeler özelliğini Haber Kaynağının sağ üst köşesine, normalde Facebook’un etkinlikleri ve doğum günlerini gösterdiği yerin üstüne yerleştirilmiş şekilde gösteriyor. Bir hikâyeye tıklamak ise, Fransız site Siècle Digital tarafından elde edilen ekran görüntülerinden de anlaşıldığı üzere, ekranın kararmasını ve daha sonra görüntülü paylaşımın gösterilmesini sağlıyor.

Hikâyeleri Haber Kaynağının kenarına yerleştirmek onları mobilde olduğundan daha az dikkat çekici kılacaktır. Bildiğiniz gibi, hikâye paylaşımları mobil sitede ve uygulamalarda kaynağın en üstünde gösteriliyor. Masaüstündeki değişiklik, Facebook’un insanların pek de ilgi göstermediği bu özelliği arkasında bırakıp ilerleyeceğini gösteriyor.

Facebook Snapchat’i uzun zamandır yakından takip ediyor ve bu platformun ömrü kısa olan paylaşımlarını bir tehdit olarak görüyor. Snapchat’in yükselişine engel olmak için onun özelliklerini kopyalama yolunu seçen sosyal ağ, öncelikle alt platformlarını bir test alanı olarak kullandı. Instagram’da Hikâyeler fazlasıyla tuttu. WhatsApp ve Facebook Messenger’da ise, tıpkı Facebook’un kendisinde olduğu gibi beklenen etkiyi yaratmadı. Aslında bu durum özelliğin başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Sadece, insanlar bu sosyal ağ ile hayatlarıyla ilgili daha fazla an paylaşmak istemiyor olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER