Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı’nda daha fazla yerel habere yer verecek

facebook

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağı üzerindeki değişikliklerine devam ediyor. Sosyal paylaşım sitesi, şimdi de Haber Kaynağı’nda yerel haberlerin gösterilmesine öncelik vermeye başlıyor. Bu hamle, kullanıcıların yerel gazete veya televizyon sayfaları tarafından yapılan paylaşımları daha sık göreceği anlamına geliyor. Söz konusu değişiklikler öncelikli olarak ABD’de hayata geçecek olsa da, daha sonrasında tüm dünyaya yayılacak.

Facebook’tan yapılan açıklamada, bir yayıncının “yerel” olarak değerlendirilmesi için bağlantılarının küçük bir coğrafi bölgedeki okuyucular tarafından tıklanmaya uygun olması gerektiğini belirtti. Değişikliği kişisel hesabından yaptığı bir paylaşımla duyuran Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kullanıcıların uzun süredir platformda daha fazla yerel haber görmeyi istediğini belirtti. Zuckerberg, yerel haberler sayesinde insanların çevrelerini ve yaşamlarını etkileyen konuları daha iyi anlayabileceğini ifade etti.

Sosyal paylaşım sitesi, 2018’in başlamasıyla birlikte Haber Kaynağı’nda önemli değişiklikler gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Facebook, kısa süre önce arkadaşlar tarafından yapışan paylaşımların yayıncılar tarafından yapılan paylaşımlara göre öncelikli olacağını açıklamıştı. Şirket, daha sonra ise bir yayın kuruluşunun sıralamasına karar verirken güvenilirliğini dikkate alacağını duyurmuştu.

Facebook’un yerel haberleri öne çıkarması, şimdiye kadar Haber Kaynağı üzerinden kitlelere ulaşma konusunda sıkıntı yaşayan yerel yayıncılara yardımcı olabilir. Bu yaklaşımla yerel bir haber kaynağı gibi görünerek Facebook kullanıcılarını kandırmaya yönelik paylaşım yapanların da engellenebileceği belirtiliyor.

Facebook Haber Kaynağı içindeki haberlerin oranı azalıyor

Facebook Haber Kaynağı üzerinde yerel haberleri öne çıkaracak olsa da, haberlerin genel olarak görünürlüğü düşmeye devam ediyor. Mark Zuckerberg, Haber Kaynağı’nda gösterilen haber içeriklerinin oranının son bir ay içinde yüzde 5’ten yüzde 4’e indiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER