Teknoloji

Facebook aylar önce ortaya çıkan güvenlik açığını halen kapatmadı

Facebook aylar önce ortaya çıkan güvenlik açığını halen kapatmadı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

facebook-guvenlik-acigi-110815

Son zamanlarda güvenlik açıklarına ilişkin haberlerin sayısı artmış durumda. Özellikle Android’le açık iddiaları daha sık gündeme gelse de, bu sefer olayın merkezinde Facebook yer alıyor. Pazarlama şirketi SALT.agency’nin teknik işlerden sorumlu direktörü Reza Moaiandinm’in iddiasına göre, Facebook’ta kullanıcılarını “phishing” saldırılarına maruz bırakabilecek önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Söz konusu açıktan Facebook’un aylar öncesinden haberdar olduğunu belirten Moaiandinm, sosyal paylaşım sitesinin açığı kapatma işini ağırdan almasını endişe verici olarak niteledi.

Moaiandinm’e göre; bir bilgisayar korsanı, eşleşen bir Facebook hesabı bulana kadar ülkelere tahsis edilen potansiyel kullanıcı ID’leri arasında gezinebiliyor. Eşlemenin sağlanmasının ardından kişiye ait kapsamlı verilere ulaşılabiliyor.

Nisan ayında ortaya çıkan bu açık, Moaiandinm tarafından aynı ay içinde Facebook’a rapor edilmiş. İlk olarak kendisine bir mühendisin geri dönüş yaptığını belirten Moaiandinm, açığı tespit edemediğini söyleyen mühendise ihtiyaç duyduğu bilgileri gönderdiğini, ancak sonrasında karşılık alamadığını ifade etti. İkinci kez Facebook’la iletişime geçen Moaiandinm, bu kez de şirketin elindeki imkanların bu tarz bir açığın tespitine ve kapatılmasına yeterli olduğuna dair bir cevap aldığını belirtti. Facebook’un rahat tutumuyla kendi deney sonuçlarının uyuşmadığını gören Moaiandinm, Facebook ile temaslarını sıklaştırmaya başladı.

Moaiandinm’e göre, açığı kapatacak çözüm oldukça basit. Kullanıcıların talep edebileceği veri miktarının sınırlanmasının ve kullanıcı ID’lerinin şifrelenmesinin çözüm için yeterli olacağını söyleyen Moaiandinm’in sözlerine Facebook’un bu sefer yanıt verip vermeyeceği bilinmiyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

43 dB ANC’li Spigen P10 Prime fiyatıyla 1.574,10 TL
43 dB ANC’li Spigen P10 Prime fiyatıyla 1.574,10 TL
Satın Al
Wi-Fi 6 destekli Huawei AX3S 100 TL indirimle 1.899 TL
Wi-Fi 6 destekli Huawei AX3S 100 TL indirimle 1.899 TL
Satın Al
Dört portlu Juo 100W GaN adaptör yüzde 13 indirimle 1.294,78 TL
Dört portlu Juo 100W GaN adaptör yüzde 13 indirimle 1.294,78 TL
Satın Al
180 Hz kavisli MSI MAG 27C6F monitör 5.799 TL’ye indi
180 Hz kavisli MSI MAG 27C6F monitör 5.799 TL’ye indi
Satın Al
2K gece görüşlü Tenda CT6 dış mekân kamerası 1.699 TL
2K gece görüşlü Tenda CT6 dış mekân kamerası 1.699 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl