Teknoloji

Facebook profil fotoğrafı analizini de içeren gizlilik politikası güncellemesini erteledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook kendisine profil fotoğraflarını analiz hakkı verecek olan gizlilik politikası güncellemesini ertelemeye karar verdi. The Los Angeles Times’a yapılan açıklamada bu kararın gerekçesi olarak kullanıcı yorumlarının değerlendirildiğinden ve dikkate alındığından herkesin emin olmasını sağlama isteği gösterildi. Şirket aynı zamanda teklif edilen değişikliklerin sadece mevcut politika için bir açıklama anlamına geldiğine de dikkat çekti.

facebook-logo-121012

Facebook’tan gelen bu açıklamaya rağmen güncellemenin ertelenmesinin temel nedeni olarak 6 tüketici gizliliği grubunun Facebook’un değişikliğini durdurmak için ABD Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) başvurması gösteriliyor. The New York Times tarafından yayınlanan bir mektuba göre, gizlilik grupları söz konusu revizyon hareketinin 2011 yılında Facebook ve Federal Ticaret Komisyonu arasında yapılan bir anlaşmaya aykırı olduğunu iddia ediyor.

Söz konusu revizyonun gerçekleşmesi durumunda Facebook’un bir kullanıcının adını, profil fotoğrafını, içeriğini ve bilgilerini kullanarak reklam oluşturabileceğinin belirtildiği mektupta bu durumun Facebook ve FTC arasındaki mevcut anlaşmaya aykırı olduğunun altı çiziliyor. Mektupta bahsedilen 20 yıl süreli anlaşma FTC’nin Facebook’un hangi verileri diğer kullanıcılarla ve üçüncü taraflarla paylaşıp paylaşmadığına dair verdiği sözleri tutmamasının ardından yapılmıştı. Şirket son olarak da Sponsorlu Hikayeler programı kapsamındaki gizlilik ihlalleri için bir grup davasında toplam 20 milyon dolarlık bir tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Geçtiğimiz hafta duyurulan gizllik politikası değişikliklerinin 5 Eylül itibarıyla devreye girmesi bekleniyordu. Facebook’tan yapılan açıklamada politikanın önümüzdeki hafta devreye girmesinin planlandığı belirtilirken, söz konusu değişikliklerin ardından sosyal ağın kullanıcıların profil fotoğraflarını analiz etmesi gibi haklara kavuşacak olması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

İlgili >> The Los Angeles Times, The New York Times

İLGİLİ HABERLER