EğlenceManşetler

Facebook Apple TV’de kullanıcı girişleri için alternatif yöntem sunuyor

apple-tv-siri-uzaktan-kumanda-150915

Yeni Apple TV‘de kullanıcı adı, şifre ve benzeri metinleri girmek bir akıllı telefon veya tablette olduğu kadar kolay değil, ancak Facebook Apple TV için sunduğu bir çözüm var. Şirketin tvOS’e özel yeni SDK’sı geliştiricilere Facebook’un kullanıcı girişi sürecini kullanmasına izin veriyor.

Kullanıcılar telefonlarında veya bilgisayarlarında facebook.com/devices adresini ziyaret edebilir ve buraya doğrulama kodu girerek Apple TV üzerinde hızlı şekilde kullanıcı girişi yapabilirler. Bu kullanıcı girişi yöntemi dünyanın en kolay ve akıcı yöntemlerinden biri olmayabilir ve bu yöntemin kullanılabilir olması için geliştirici desteğine ihtiyaç var. Ancak Apple’ın iPhone’u bir TV klavyesi olarak kullanmaya izin vermediği ortamda, bu şekilde uygulamaya bağlı olmayan sistem birçok kullanıcı için memnuniyet verici olsa gerek.

Bu hamle Facebook’a kullanıcı girişi sistemini bilgiye erişim için daha basit bir yöntem olarak tanıtma konusunda iyi bir neden veriyor. Her ne kadar bazı kullanıcılar Facebook Kullanıcı Girişi sistemini şifrelerin yerini alabilecek bir sistem olarak kullanmaktan hoşnut olmasa da, Apple TV’nin yeni kumandasını kullanarak şifre girmeyi zahmetli bulanlar bu hoşnutsuzluğu bile göz ardı edebilir.

Ayrıca Facebook’un yazılım geliştirme araçları geliştiricilere uygulamalarına paylaşım bölümleri eklemelerine de imkan sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar uygulamalar içinden doğrudan sosyal ağa içerik paylaşımında bulunabilecek. Eğer Facebook’un SDK’sı Apple TV geliştiricilerinin ilgisini çekerse, Facebook yepyeni bir platformda dikkate değer bir konum elde edebilir.

İLGİLİ HABERLER