Teknoloji

Facebook Aloha ile dijital asistanlar arasındaki rekabette yerini alacak

facebook haber kaynağı

facebook alohaAkıllı hoparlörler hâli hazırda teknoloji dünyasının en hızlı büyüyen ürün kategorileri arasında bulunuyor. Amazon’un açtığı ve Google’ın genişlettiği pazara yeni şirketler katılmak için çalışıyor. Dijital asistanlar da akıllı hoparlörlerin en önemli parçaları arasında bulunuyor. Facebook Aloha ile hem dijital asistanlar arasındaki rekabette yerini almaya hem de akıllı hoparlör pazarının kapısını açmaya hazırlanıyor.

Facebook’un bir dijital asistan ve akıllı hoparlör üzerinde çalıştığına dair haberler uzun süre önce gündeme gelmişti. Şirketin gerekli duyuruları geliştirici konferansı F8’de yapacağı da öne sürülmüştü. Ancak Cambridge Analytica skandalının patlak vermesiyle birlikte Facebook’un planlarını askıya aldığı iddia edilmişti.

Son zamanlarda Facebook ve Instagram’da test edilen yenilikleri ortaya çıkararak adını duyuran geliştirici Jane Manchun Wong’un Facebook’un kodları üzerinde yaptığı inceleme, Aloha projesinin sürdüğünü gösteriyor. Facebook’un kodlarında Aloha, bir ses testi aracıyla görülüyor.

Facebook Aloha ile dijital asistan pazarındaki rekabette çok daha etkin biçimde kendisini göstermeyi amaçlıyor. Daha önce Messenger’ın içine yerleştirdiği M ile bu alanda şansını deneyen Facebook, yeni dijital asistanıyla Alexa, Siri, Google Asistan ve Cortana ile daha kuvvetli biçimde rekabeti hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER