Teknoloji

Eski HTC CEO’su Peter Chou görsel efekt şirketi Digital Domain’e direktör oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

peter-chou-310815

Eski HTC CEO’su Peter Chou, halen şirket bünyesinde kalmayı sürdürüyor. Ancak bu durum kendisinin başka bir şirkette görev üstlenmesini engellememişe benziyor. Chou, görsel efekt şirketi Digital Domain’de direktör olarak görev yapacak.

Digital Domain; Iron Man 3, Hızlı ve Öfkeli 7, Transformers ve Tron Legacy gibi filmlerde görsel efektlerin sorumluluğunu üstlenmişti. Şirketin yönetim kurulunda görev yapacak Chou’nun sorumluluk alanı henüz bilinmiyor. Digital Domain’in yönetim kurulu, Chou’nun şirketin gelişimine katkıda bulunacağına ve hissedarlara tatminkâr faydalar getireceğine inanıyor.

Söz konusu hamle, sadece Chou için değil, HTC için de oldukça mantıklı gözüküyor. Sanal gerçeklik başlığı Vive VR’ı pazarında başa güreştirmek için ciddi hedefleri bulunan HTC, sanal gerçeklik konusunda çalışmalar yapan Digital Domain ile ortak bir noktada buluşabilecek gibi gözüküyor.

HTC ve Digital Domain’in sanal gerçeklik pazarına yönelik amaçlarının çeşitli marka aktivasyonlarının ötesinde olduğu bir gerçek. Vive’ın dağıtım süreci HTC’nin başlangıçta planladığından daha yavaş ilerlese de, sanal gerçeklik başlığı kullanıcının odadaki yerini takip edebilme gibi yetenekleri sayesinde kendisini rakiplerinden farklı bir yerde konumlayabilecek gibi gözüküyor. Vive’ın başarılı olması durumunda HTC’nin “işleri iyi gitmeyen telefon şirketi” yerine “sanal gerçeklik şirketi” şeklinde anılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER