Teknoloji

Eski BlackBerry 10 telefonları için son yazılım güncellemesi dağıtılmaya başlandı

blackberry-z10-avea-080213

En yeni özellikleri ilk önce en son çıkardığı Passport ve Classic akıllı telefonlarına getiren BlackBerry, şimdi bu yenilikleri BlackBerry 10 serisindeki diğer cihazlara da getiriyor.

Şirket, en son yazılım güncellemesi 10.3.1’in çok yakında Z10, Z30 ve Q10’a geleceğini açıkladı. Bu bağlantıda yer alan listede alacak cihazların açıklandığı güncellemeyle birlikte değişikliklerin yanı sıra Amazon’un Appstore uygulama mağazası da telefona ön yüklü bir uygulama olarak geliyor. Tabii ki, Amazon’un uygulama mağazasına Türkiye’den erişim bulunmadığı için, buradaki cihazlara güncellemeyle Amazon Appstore uygulaması yüklenmeyecektir.

Amazon Appstore uygulaması sayesinde kullanıcılar Android uygulamalarını ve oyunlarını indirip yükleyebilecekler. Ne var ki, Android yazılımlarını BlackBerry cihazlarında çalıştırmak kullanıcılara iyi bir deneyim sunmuyor. Yine de, Amazon Appstore sayesinde BlackBerry kullanıcılarına daha fazla uygulama alternatifi sunulmuş oluyor.

Öte yandan BBM mesajlarına, yazılı mesajlara ve e-posta iletilerine aynı ağa bağlı tablet veya PC’den, telefondan olduğu gibi erişim fırsatı sunan BlackBerry Blend servisi de güncelleme paketiyle birlikte geliyor.

QWERTY cihazları için BlackBerry, Classic ile çıkmış olan çeşitli klavye kısayollarını daha eski telefonlara getiriyor. Buna ek olarak 10.3.1 ile birlikte desteklenen ülkelerde BlackBerry’nin sanal asistanı da daha eski BlackBerry 10 cihazlarına sunuluyor. Sanal asistan sayesinde kullanıcılar anımsatıcılar ekleme, e-posta iletileri yazdırma veya takvim randevularını sesle kurma gibi imkanlara kavuşuyor.

BlackBerry 10.3.1 güncellemesinin getirdiği diğer yenilikler arasında BlackBerry Hub, BlackBerry Takvim ve kamera yazılımı için sunulan çeşitli optimizasyonlar yer alıyor. Güncelleme dün itibarıyla dağıtılmaya başlandı, ancak Türkiye’deki BlackBerry 10 cihazlarına ne zaman sunulacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER