Teknoloji

Eski Android yöneticisine göre iPhone 6 “en güzel akıllı telefon”

hugo barra facebook

hugo-barra-291014

Hugo Barra bir zamanlar Google’ın Android biriminin halka dönük yüzüydü, ancak şimdi Apple’dan daha fazla etkileniyor gibi görünüyor. Şu sıralar Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin uluslararası ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Barra, ABD’de düzenlenen WSJD Live etkinliğinde konuştu, Apple’ın çıkardığı son cihazlarını överken epey coşkulu göründü. Barra, iPhone 6’nın şimdiye kadar yapılmış en güzel akıllı telefon olduğunu söyledi.

Barra’ya dört yaşındaki Xiaomi’nin yükselişinde Apple ve diğerlerinin tasarımlarını açık şekilde kopyalamasının rolü bulunduğu şeklindeki iddialara yönelik bir soru soruldu. Gerçekten Apple’ın tasarımlarından sorumlu olan Jony Ive de geçtiğimiz haftalarda Xiaomi’ye yönelik benzer bir ifade kullanmıştı. Barra’nın Apple ile ilgili heyecanlı yorumları da bu soru üstüne geldi.

Tasarımcılarının, mühendislerinin mükemmel ürünlerden ilham aldıklarını söyleyen Barra, “samimi olmak gerekirse, günümüzün dünyasında bunu kim yapmıyor ki?” şeklinde bir soru da sordu. Sektörde tamamen eşsiz bir tasarım diline sahip olan cihaz bulmanın mümkün olmadığını da öne sürdü.

Apple’ın tasarımlarını övse de, Barra Cupertino şirketinin de diğerlerinden bazı tasarım unsurlarını ödünç aldığına dikkat çekti. Örneğin iPhone 6’nın HTC tarzı tasarımdan örnekler taşıdığını kaydetti. Ayrıca Barra iOS’te yer alan; el feneri, Wi-Fi ve diğer sık kullanılan elemanları açıp kapatmayı sağlayan hızlı ayarlar işlevine dikkat çekti, bunun Android’de daha iyi ve kullanışlı olduğunu, çünkü bunların uzun zamandır Android’de bulunduğunu dile getirdi.

Dikkatli bir dil kullanan Barra, Xiaomi telefonlarının ve yazılımlarının bazen mevcut ürünleri taklit ettiğini, çünkü şirketin genç, tasarımcılarının da kendine güvenden henüz yok olduğunu kaydetti. Bunun bir kavga olduğunu ve kendilerinin de öğrendiğini, ilerlediğini vurguladı. Gelecek ürünlerde bunun etkilerini, bazı eşsiz özelliklerin görülebileceğini de işaret etti.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER