Teknoloji

Epic’in RealityScan uygulaması ile akıllı telefon fotoğraflarından 3D model çıkarabilirsiniz

epic realityscan

Epic Games, akıllı telefonla çekilen bir dizi fotoğraftan nesnelerin üç boyutlu (3D) modellerini oluşturabilen yeni bir akıllı telefon uygulamasını duyurdu. Buradaki temel fikir, gerçek dünyadaki bir nesneyi, örneğin bir sandalyeyi taramak için RealityScan adlı uygulamayı kullanabilecek ve ardından bu nesnenin taramasını oyununuza veya projenize getirebilecek olmanızdır.

Yukarıdaki videoda, kahverengi bir sandalyeyi tarayan ve bunun sonucunda el yapımı bir 3D model elde eden kişiyi görebilirsiniz. Uygulama şu anda Apple’ın Testflight adlı beta platformu aracılığıyla 10 bin kullanıcıya açık durumda bulunuyor.

Uygulama, en az yirmi kadar görüntü yüklemenizi istiyor. Bunlar da taranan nesnenin farklı açılardan çekilmiş görüntüleri olmalı. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra, modeli Sketchfab gibi bir üç boyutlu model platformuna yükleyebilirsiniz. Birkaç dakika sonra, tarama sonucuna elde edilen model bu sitede görülüyor.

Uygulamanın beta sürümünü deneyen The Verge editörünün görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. Sonuçlar pek parlak görünmüyor. Ancak yazar bu durumun telefonunun kameralarıyla veya ortamdaki ışıkla ilgili olabileceğini söylüyor. Yeteri kadar tarama yapamaması veya doğru açılardan çekim yapmamış olmasını da sonuçların parlak olmamasının nedenleri arasında gösteriyor. Bu arada uygulama henüz kısıtlı beta aşamasında bulunuyor. Epic, uygulamanın resmi sürümünü çıkarıncaya kadar ince ayarlar yapmayı sürdürecektir.

RealityScan uygulaması ilkbaharda daha fazla kişinin erişimine açılacak. Android versiyonunun ise yılın ilerleyen zamanlarında gelmesi bekleniyor. Bu arada Epic, bugün saat 18.00’de “State of Unreal” etkinliği düzenleyecek. Orada geliştiricilerle ilgili diğer yeniliklerini ve haberleri paylaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER