Teknoloji

Epic Games Store sosyal özelliklerle yenileniyor

epic games store

Epic Games Store faaliyete geçişinden bu yana Valve tarafından Steam için bir tehdit olarak değerlendiriliyor. Bu süreçte elini güçlendirmek isteyen Valve, Steam’e oyun tavsiyeleri ve sosyal bağlantılarla ilgili özellikler de eklemişti. Şimdi de Epic işin sosyal tarafında rakibini yakalamak için harekete geçti.

Epic’ten yapılan açıklamaya göre, oyun mağazasına bir parti sistemi eklendi. Bu sistemde Discord tarzı sesli ve yazılı sohbet etme imkanı veriliyor. Oyun içi deneyimler de Epic’in sisteminin parçaları arasında bulunuyor. Whispers isimli mevcut mesaj sisteminin fişi ise ilgi görmediği gerekçesiyle çekiliyor.

Yeni parti sisteminin “yakında” kullanıma sunulacağı belirtilirken, bazı özellikler bu ay içinde kullanıcılarla buluşacak. Bu özelliklerden birisi Oyuncu Kartları adını taşıyor. Oyuncu Kartları sayesinde kullanıcılar arkadaşlarının o anki durumunu görebilmeleri mümkün olacak.

Epic Games Store bu yeni özelliklerle Steam’e karşı büyük bir avantaj kazanmayabilir. Ancak uzun vadede bu tarz özellikler sayesinde Epic Games Store’un kazandığı yeni kullanıcıları koruması mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER