Teknoloji

Fortnite, Epic Games Store aracılığıyla iOS’e geri dönecek

epic games store

Apple’ın App Store ve iOS için duyurduğu değişiklikler şirketleri de kısa süre içinde harekete geçirdi. Fortnite’ın yapımcısı Epic Games, popüler oyununun Epic Games Store aracılığıyla iOS’e geri döneceğini duyurdu.

Apple, Avrupa Birliği’nde App Store’daki uygulama dağıtım politikası için büyük değişiklikler duyurmuş ve aynı zamana da iOS platformunu diğer uygulama mağazalarına açacağını açıklamıştı.

Epic Games, geri dönüş için henüz kesin bir tarih açıklamış değil. Ancak Apple ve Epic Games’in geçmişini düşününce bunun büyük bir haber olduğunu söylemek gerekiyor. Apple, 2020’de Fortnite’ı App Store’un ödeme politikalarını ihlâl ettiği gerekçesiyle uygulama mağazasından kaldırmıştı. Epic Games, Fortnite oyuncularına Apple’ın ödeme sisteminin etrafından dolaşma imkanını sunmuştu.

iOS’te Epic Games Store için Apple’ın onayı gerekiyor

Epic Games Store’un yeni dönemde iOS’te yaşayabileceği sıkıntılardan biri, mağazanın Apple tarafından denetlenecek olması. Buna ek olarak, Epic’in mağazasını iOS’e getirmesinin de Apple’ın onayına bağlı olduğunu belirtmekte fayda var.

AB’nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamındaki yeni değişiklikler, iOS’ta oyun akışı uygulamalarına da izin verecek; bu da büyük olasılıkla Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now’ı bu yıl iOS’ta göreceğimiz anlamına geliyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER