EğlenceTeknoloji

Epic Games Store Android ve iOS’e gelebilir

epic games store

Epic Games, oyun pazarının en önemli oyuncuları arasında bulunuyor. Şirketin bu önemi sadece yayınladığı oyunlardan kaynaklanmıyor. Epic’in Unreal oyun motoru da çok sayıda oyunda kullanılıyor. Bu da şirkete gelir paylaşımından uygulama mağazalarına kadar çok sayıda konu için sesini duyurma gücü veriyor. Fortnite’ın Google Play Store’a eklenmesi Epic’in şimdiye kadarki tutumunda bir geri adım gibi görünse de, şirketin bunu unutturacak yeni bir hamleye hazırlandığı söyleniyor. İddialara göre, Epic Games Store mağazasının mobil platformlara taşınması planlanıyor.

Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse; Epic Games, Google’ın Play Store ekosistemine vurduğu ikinci darbe olacak. Google’ın ücretli uygulamalardan yaptığı yüzde 30’luk kesintiye itiraz eden Epic, ilginç bir şekilde Apple’ın yaptığı aynı kesintiye tepki göstermemişti. Epic CEO’su Tim Sweeney, Apple’ın App Store’daki inovasyonları ve aldığı güvenlik önemleriyle yapılan kesintiyi hak ettiğini savunmuştu.

Uzun süre boyunca Google’a direnen Epic, kısa bir süre önce Fortnite’ı Play Store’a getirmişti. Ancak Epic’in kendi oyun mağazasını hem iOS’e hem de Android’e taşımayı istemesi, bunun bir “ateşkes”ten ibaret olduğunu gösteriyor.

Yine de, Epic Games Store ile ilgili bu haberin şu an için bir niyetten fazlası olmadığını vurgulamak gerekiyor. Sweeney, bu fikrinin gerçekten ilginç bir alternatif olabileceğini belirtiyor. Bu planın gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise zaman içinde anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER