Teknoloji

Energizer’ın devasa pilli telefonu beklenen ilgiyi görmedi

energizer powermax p18k pop

Energizer, geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirilen 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) en çok konuşulan markalardan biri olmuştu. Özellikle 18000 mAh kapasiteli pile sahip Energizer Power Max P18K Pop, Energizer markasının lisansını alan Avenir Telecom‘un temel motivasyonunu gösteren cihaz olarak öne çıkmıştı. Telefonu 2019 bitmeden piyasaya çıkarmak için bir Indiegogo kampanyası başlatan Avenir Telecom, 1.2 milyon dolar gibi iddialı bir fon toplama hedefi koymuş ve 549 dolar vererek telefona destek olanlara cihazı ekim ayında teslim etmeyi vadetmişti.

Ancak P18K Pop için belirlenen hedef gerçeğe dönüşmenin çok uzağında kaldı. Kitle fonlama kampanyası sonlandırılırken, toplanan para sadece 15 bin 5 dolar oldu. Üretimin gerçekleşmesinin kitle fonlama kampanyasına bağlanmış olması ise Avenir Telecom’un P18K Pop ile ilgili planlarını rafa kaldırdığını düşündürüyor.

Pek çok üretici, tasarladıkları ilginç akıllı telefonları tanıtmak için kitle fonlama kampanyaları gerçekleştiriyor. Avenir Telecom’un toplamaya çalıştığı paranın büyüklüğü, şirketin sadece isminden söz ettirmeyi ve pazarın nabzını ölçmeyi amaçladığını düşündürüyor. Kitle fonlama kampanyasının gördüğü, daha doğrusu görmediği ilgiyse bunun temkinli ve mantıklı bir yaklaşım olduğunu gösteriyor.

Energizer Power Max P18K Pop, “telefonumu şarj etmekten hoşlanmıyorum” şeklinde konuşanların bile bir telefonu sadece 18000 mAh kapasiteli pili için tercih etmeyeceğini gözler önüne seriyor. Dolayısıyla Avenir Telecom’un bir tür sosyal deney yaptığı da söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER