Eğlence

Yeni Xbox’ınız için en iyi oyunlar (2022)

en iyi xbox oyunları 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un en yeni nesil Xbox konsolları da, tıpkı PlayStation 5 gibi, kısa süre önce birinci yaşlarını doldurmuştu. Xbox Series X ve Xbox Series S’i bulmak da hâlâ pek kolay değil. Ancak Xbox için piyasaya sürülen bazı oyunlar, bu konsolları bulmak adına harcanan çabaya fazlasıyla değiyor. Yeni Xbox konsolunuzla oynayabileceğiniz en iyi Xbox oyunları içinden bazılarını sizler için sıraladık.

Halo Infinite

Listenin başında Halo Infinite’in olmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Halo serisinin geliştirmesi bir hayli uzun süren bu en yeni oyununda ücretsiz oynanabilecek bir multiplayer modu da mevcut. Geçmiş oyunlara da saygı duruşunda bulunan Infinite; Master Chief’e daha canlı bir görünüm kazandırırken oyun deneyimini de daha tazeleyici hâle getiriyor.

Forza Horizon 5

Forza Motorsport oyuncuları dünyanın dört bir yanındaki meşhur yarış pistlerine götürüyor. Forza Horizon serisi ise oyuncuların yolun dışını keşfetmelerini sağlıyor. Forza Horizon 5 de serinin en yeni ve en iyi oyunları arasında bulunuyor.

Oyuncuları Meksika’ya götüren Forza Horizon 5, görevler ve oyuncuyla iletişim biçimiyle çok ciddi bir oyun değil. Çok sayıda festival görevi barındıran oyunda oyuncular en hızlı yarışçı olmayı amaçlıyor. Forza Horizon 5’te çevrimiçi oyun deneyiminin olduğunu belirtmekte de fayda var.

Microsoft Flight Simulator

Flight Simulator’ın Windows PC versiyonu uzun süredir sanal ortamda pilotluk deneyimi yaşamak isteyenlerin birinci tercihi konumunda. Flight Simulator’ın en yeni Xbox konsollar için hazırlanan versiyonu da etkileyici grafikleri ve yerel hava durumlarını gerçek zamanlı şekilde gösteren akıllı bulut teknolojisiyle bu ilgiyi başka bir boyuta taşıyor.

Uçuş simülatörü deneyimini tanımlayan oyun, yavaş bir tempoda akıyor ve oyunculara havacılığın keyfini yaşatıyor. Oyunun duraksız bir aksiyon isteyenlere pek hitap etmeyebileceğini belirtmekte de fayda var.

The Ascent

Cyberpunk estetiğine olan tutkusunu Cyberpunk 2077’yle dindiremeyenlerin denemesi gereken oyunlardan birisi de The Ascent. RPG unsurları barındıran ve oldukça hızlı şekilde akan bir oyun deneyimi yaşatan The Ascent, detaylı çevresel unsurları ve farklı diyalog seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Psychonauts 2

2005 çıkışlı Psychonauts’un uzun süre boyunca beklenen takipçisi olan Psychonauts 2, bu yılın başlarında yayınlandığında Xbox sahiplerinden büyük ilgi görmüştü. Zamanında yayınlanan bazı “tuhaf” çizgi filmleri hatırlatan görsel bir deneyim sunan oyunda oyuncuları çok sayıda görev ve keşfedilecek birbirinden farklı dünyalar bekliyor.

Sable

Londra merkezli küçük bir ekibin imzasını taşıyan Sable’da oyuncuların takip etmesi veya savaşması gereken şeylerin sayısı oldukça az. Oyunculara sadece keşif deneyimine odaklanmaları için geniş bir hareket alanı sağlanıyor.

Çok sayıda görevin bulunduğu açık dünya oyunlarının aksine Sable’da oyuncuların rahatlaması ve oyunun güzelliğinin tadına varması ön plana çıkıyor. Toplanacak unsurların da mevcut olduğu Sable, oyunculara sürprizler de sunuyor.

Exo One

PC dışında sadece Xbox Series X ve S’te oynanabilen ve görece yeni bir oyun olan Exo One’da oyuncuları basit bir mekaniğin altında ilginç bir hikaye bekliyor. Oyuncuların yer çekiminden faydalanan şekil değiştiren bir nesneyi yönettiği oyun, beklenenin üstünde bir eğlence vadediyor ve en iyi Xbox oyunları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER