Eğlence

Yeni oyun bilgisayarınız için en iyi oyunlar (2022)

en iyi pc oyunları 2022

Oyun denince pek çok kişinin aklına ilk olarak PlayStation veya Xbox gibi konsollar gelse de, bilgisayarda oyun oynamak da hâlâ popüler bir deneyim. Pek çok “sıkı” oyuncu, oyun keyfi için bilgisayarları tercih etmeye devam ediyor. 2022’ye yeni bir oyun bilgisayarıyla merhaba diyenlerin denemeleri gereken en iyi PC oyunları içinden bazılarını sizler için sıraladık.

Halo Infinite

Halo Infinite’in sürpriz bir öneri olmadığını söylemek gerekiyor. Yakın zamanların en çok ilgi çeken oyunu olan Infinite, açık dünyasıyla bilgisayarların donanım gücünü test ediyor. Tek kişilik maceranın yanı sıra çok oyunculu bir deneyim de sunan Halo Infinite, meraklı bekleyişin karşılığını veriyor.

Oyun bazı özelliklerden yoksun olarak çıksa da, mevcut hâliyle de keyifli vakit geçirmek için oldukça yeterli görünüyor. Zaman içinde yapılacak eklemelerle bu keyfin daha da artacağı söylenebilir.

Forza Horizon 5

Onlarca otomobil, Playground Games’in açık dünya deneyimi ve Meksika’nın güzel manzaraları birleşince ortaya 2021’in en iyi yarış oyunlarından biri olan Forza Horizon 5 çıkıyor.

İşin motor sporları tarafıyla ilgilenenler için çok sayıda otomobil ve pist oyunda mevcut. Pistin dışına çıkıp toza ve çamura bulanmak isteyenler de Forza Horizon 5 ile bu dileklerini gerçekleştirebiliyor. “Seç ve sür” deneyimini maksimumda yaşatan oyun, geniş otomobil ve ortam yelpazesiyle de keyfi katlıyor.

Inscryption

Inscryption 2021’in en popüler bağımsız oyunları arasında yer alıyor. Korku temalı desteli bir kart oyunu olan Inscryption’da oyunun hikaye ilerledikçe değişmesi işleri son derece ilginç hâle getiriyor.

Kart oyunlarını veya “kaçış odası” temalı eğlenceleri sevenlerin Inscryption’ı kesinlikle denemesi gerekiyor. Oyun PC’nin grafik gücünü test etmese de, siyah seviyeleri kaliteli olan bir monitörle Inscryption’ın derinlerine dalmak çok daha keyifli hâle gelebilir.

Back 4 Blood

Back 4 Blood, Left 4 Dead’in dört oyunculu ve ortak çalışmalı oyun deneyiminin ruhani takipçisi olarak tanımlanabilir. İki oyun arasındaki ilişki bununla ve isim benzerliğiyle de sınırlı değil. Turtle Rock Studios için Left 4 Dead’i geliştiren bazı isimler, Back 4 Blood’ın da kadrosunda bulunuyor.

Back 4 Blood, Left 4 Dead’in klasik ve ortak FPS deneyimini alıyor ve bunu kart sistemi üstüne kurulu güçlendirmelerle birleştiriyor. Kartlar her seansı birbirinden farklı kılıyor ve oyunculara keyifli dakikalar yaşatıyor.

Age of Empires IV

Age of Empires serisini bir insana benzetmek gerekirse, üniversiteyi bitirmiş ve küçük bir apartman dairesinde yaşarken vasat bir işte çalışan bir kişiden söz edebiliriz. Ancak Age of Empires IV, seleflerinden izler taşıyan etkileyici bir oyun profili çiziyor.

Death’s Door

Death’s Door, 2021’in en sevimli oyunlarından biri. Oyuna sadece bakmak bile insanın neşe dolmasına yardımcı oluyor. Oyunun mekaniği ise biraz Zelda’yı biraz da Dark Souls’u hatırlatıyor.

Saatlerce oyuncuları ekran başına bağlayacak türden bir oyun olan Death’s Door’da ana kahraman olan karganın da çok sevimli göründüğünü belirtmek gerekiyor.

Hot Wheels: Unleashed

Tekrar çocuk olduğunuzu ve hayal edebileceğiniz en uçuk Hot Wheels pistini inşa edebileceğinizi düşünün. Ancak bundan daha iyisi bir yetişkin olmanız ve Hot Wheels: Unleashed’i oynayabilmeniz.

60 arabanın bulunduğu oyun için Milestone’daki geliştiricilerin ne kadar titiz çalıştığı kolaylıkla anlaşılırken, her bir otomobilde ince detayların olması da oyunun bıraktığı etkiyi kuvvetlendiriyor.

Aliens: Fireteam Elite

Back 4 Blood ortak operasyon görevleriyle cazip geldiyse, ancak zombilerin yorucu olduğunu düşünüyorsanız Aliens: Fireteam Elite’i deneyebilirsiniz. RPG unsurları da barındıran, üç kişiyle ve üçüncü kişinin gözünden oynanabilen bir “shooter” olan Fireteam Elite, yaratıklara karşı mücadele ederken taktik geliştirmenin ve iletişimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu oyun da en iyi PC oyunları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER