Teknoloji

EMUI 10 beta sürümünü alacak Huawei telefonları için takvim netleşti

huawei android p30

Huawei Android Q tabanlı EMUI 10 kullanıcı arayüzünü geçtiğimiz günlerde duyurdu. Şirket, Huawei P30 ve P30 Pro modelleri başta olmak üzere, beta güncellemesinin çıkışı için takvimi de açıkladı.

İlk cihazlara EMUI 10 beta sürümü 8 Eylül’de geliyor. Huawei Mate 20 serisinin içinde yer alan Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X ve Mate 20 RS Porsche Design modelleri için de EMUI 10 güncellemesini eylül ayı sonunda sunacak.

Öte yandan aynı zamanda dört adet Honor akıllı telefonu da güncellenmiş Magic UI 3.0 beta sürümünü aynı zamanlarda alacak. Magic UI’ı bilmeyenler için hatırlatacak olursak, bu kullanıcı arayüzü Honor cihazları için tasarlanmış ve EMUI’ın yeniden adlandırılmış hâlinden başka bir şey değil.

Huawei P20 serisinden bahsedilmiyor. Ancak o cihazlar için de beta güncellemesine erişimin ilerleyen zamanlarda açılması söz konusu olabilir.

EMUI 10 birçok yenilik içeriyor. Bunların arasında iyileştirilmiş gizlilik koruması ve görüşme sırasında görüntü transferi de bulunuyor. EMUI 10 kullanıcı arayüzü de elden geçirilmiş ve Apple’ın iOS işletim sistemininkine epey benzetilmiş.

Her zaman olduğu gibi, EMUI 10 beta sürümlerinin çıkış zamanları Çince ROM’a göre veriliyor. Huawei’nin yazılımı küresel pazarda kararlı hâlde sunması için biraz daha zamana ihtiyacı olacak.

Her ne kadar EMUI 10 beta sürümleri mevcut Huawei cihazlarına sunulmaya başlayacak olsa da, EMUI 10 ile yüklü olarak küresel pazara girecek ilk telefonlar Huawei Mate 30 serisi olacaktır.

İLGİLİ HABERLER