Teknoloji

Elon Musk: Bezos SpaceX’e dava açmak için emekli olmuş

spacex twitter elon musk

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, kendisi gibi uzaya gönül veren başka bir milyarder olan Jeff Bezos’a biraz sinirlenmiş gibi görünüyor. Bu öfkenin nedeni ise Bezos’un şirketi Blue Origin’in SpaceX aleyhine açtığı davalar.

Blue Origin, kısa bir süre önce SpaceX’e kaptırdığı bir kontrat nedeniyle NASA’ya dava açmıştı. Söz konusu kontrat, NASA’nın astronotlarının Ay’a gönderilmesiyle ilgiliydi. Bu dava, SpaceX’in kendi projeleri üzerindeki çalışmalarını geciktirmişti.

Bezos’un kurucusu olduğu Amazon ise kısa bir süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu’na SpaceX’in yeni Starlink uydularıyla ilgili planlarını veto etme çağrısında bulunmuştu.

Söz konusu şikayetle ilgili olarak atılan bir tweet’e yanıt veren Musk, şu ifadeleri kullandı: “Görünen o ki, Besos (yazım hatası Musk’a aittir) tüm mesaisini SpaceX’e dava açmaya harcamak için emekli olmuş.”

Amazon’un son şikayetinin resmi bir davadan ziyade bir tür protesto olduğunu belirtmek gerekiyor. Amazon’un SpaceX’in uzaya uydu göndermesiyle bir probleminin olmadığını, ancak SpaceX’ten daha fazla açıklık talep ettiğini belirtmekte fayda var.

Elon Musk tarafından yapılan bu açıklamaya Jeff Bezos’un nasıl karşılık vereceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER