Ulaşım

Avrupa’ya elektrikli otomobiller için şarj istasyonu ağı kuruluyor

Avrupa’ya elektrikli otomobiller için şarj istasyonu ağı kuruluyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

elektrikli otomobiller sarjElektrikli otomobiller otomotiv sektörünün devlerinin rekabetinin sahasını genişletse de, bazı işbirliklerine de ön ayak oluyor. Otomotiv sektörünün dev şirketleri BMW, Mercedes, Ford ve Volkswagen, Avrupa’ya elektrikli otomobiller için yüksek hızlı şarj istasyonu ağı kurmak için güçlerini birleştiriyor. Bu şarj istasyonlarında 350 kW’a kadar enerji dağıtımı gerçekleştirebilecek. Söz konusu rakam, kurulacak istasyonların Tesla’nın Supercharging adını taşıyan istasyonlarından üç kat daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Yapılan açıklamada, bu işbirliğiyle ortaya Avrupa’daki en güçlü şarj istasyonu ağının çıkacağı belirtildi.

Şarj istasyonlarının inşaatı 2017’de başlayacak. Şirketler, yaklaşık 400 civarında şarj istasyonu kurmayı planlıyor. 2020 itibarıyla binlerce yüksek güçlü şarj noktasının oluşması hedefleniyor. Dört şirket, istasyonların kurulumu için oluşturulan ortak girişimde eşit pay sahibi olacak. Ancak yapılan açıklamada, ileride başka şirketlerin de bu ağa katılım göstermeleri konusunda cesaretlendirileceği belirtildi.

Elektrikli otomobiller için kurulan şarj istasyonlarında “standart savaşı” yaşanıyor

Otomotiv sektörünün devlerinin böyle bir güç birliği kurmasının altında ise elektrikli otomobil şarj noktaları için yaşanan “standart savaşı” yatıyor. Kurulacak istasyonlar, pek çok elektrikli otomobil üreticisinin desteklediği “Kombine Şarj Sistemi” (CSS) standardını destekleyecek. Ancak Nissan, Toyota ve Honda gibi önemli üreticiler de CHAdeMO adını taşıyan başka bir standardı kullanıyor. CCS standardını destekleyen istasyonların yaygınlaşması, bu standarda uygun elektrikli araç üreten şirketlere de avantaj sağlama potansiyelini fazlasıyla taşıyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl