
”E-kitaplar için Netflix” olarak nitelenen Oyster’ın kapatılacağı açıklandı. Kapanma kararını Oyster CEO’su ve kurucuları bir blog yazısı aracılığıyla açıklarken, servisin birkaç ay içinde kapılarını tamamen kapatacağı belirtildi. Kararın neden alındığı konusunda bilgi verilmezken, ekibin e-kitap vizyonunun yeni fırsatları değerlendirmek için kullanılacağı belirtildi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Avrupa’da gerçek zamanlı fiyatları Arama’dan kaldırıyor

Google’a elektrik sağlayacak nükleer santral 1,9 milyar dolarlık kredi aldı

Chrome bugün iki haftalık güncellemeye geçti, kurumsal takvim değişmiyor

Windows 11 görev çubuğu ekranın dört kenarında çalışıyor

Bayraktar AKINCI İHA-122 ile deniz hedefini tam isabetle vurdu
Oyster’ın kararında etkili faktörlerden birisi de Google gibi gözüküyor. Recode’da yer alan habere göre, Oyster’ın kurucuları ve CEO’sunun da bulunduğu bir grup çalışanı Google’a katılacak. Ancak bunun Google’ın Oyster’ı satın aldığı anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor.
Görünen o ki; Google, Oyster ekibinin bir kısmını transfer edebilmek için yatırımcılara ödeme yapacak. Oyster çalışanlarının Google Play Kitaplar ekibine katılacağı belirtilirken, şirket ekibin görevi konusunda henüz bilgi vermedi.
2013’te faaliyete geçen Oyster, belli bir aylık ücret karşılığında 100 bin e-kitaba erişim hakkı sunarak yola çıkmıştı. Aradan geçen sürede Macmillan, HarperCollins ve Simon & Schuster gibi yayınevleriyle yapılan anlaşmalar sayesinde Oyster’da sunulan e-kitap sayısı 1 milyonu aşmıştı. Oyster, Harry Potter serisi gibi özel içerikleri de kullanıcılarına sunmayı başarmıştı.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





