Teknoloji

DxOMark’a göre 2020’nin şimdiye kadarki En İyi Akıllı Telefon Kameraları

Huawei P40 Pro İncelemesi

DxOMark gerçekleştirdiği detaylı kamera incelemeleriyle akıllı telefonlar için referans niteliğini taşıyan bir yayın. Yayın ekibi sadece üst sınıf amiral gemisi telefonla ilgilenmiyor. Aynı zamanda bir dizi orta segment akıllı telefonu da hem arka kamera sistemi hem de selfie kameraları açısından test ediyor. DxOMark belirli aralıklarla “En İyi Akıllı Telefon Kameraları” başlıklı bir liste yayınlıyor. Bu listenin en sonuncusu yayınlandı.

Bundan önce yayınlanan son liste Aralık 2019 tarihliydi. O zamanlar Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition modelleri En İyi Çok Yönlü telefonlar olarak nitelendirilmişti. Apple iPhone 11 Pro Max Video için En İyi, Samsung Galaxy Note 10+ 5G Ultra Geniş Açı için En İyi ve Huawei Mate 30 Pro Gece Fotoğrafçılığı için En İyi unvanlarını almıştı.

Yukarıda saydığımız telefonların hepsi altı ayı aşkın zaman önce site tarafından incelenmişti. O zamandan bu yana yeni amiral gemisi telefonlar çıktı ve DxOMark için de listeyi güncelleme zamanı geldi. Sitenin en son incelemelerine göre yeni bir En İyi Akıllı Telefon Kameraları listesi oluşturuldu.

Buna göre Fotoğraf için En İyi unvanı Huawei P40 Pro’ya verildi. Bu telefon DxOMark Mobile puan sıralamalarının başında yer alıyor. Video için En İyi, Gece için En İyi, Yakınlaştırma için En İyi unvanları da bu telefonda. En İyi Geniş Açı ise Samsung Galaxy S20 Ultra’ya ait. Galaxy S20 Ultra, ana listede ise ilk beşin içinde yer alıyor. Bokeh için En İyi unvanı ise Samsung Galaxy Note 10+ 5G modeline ait. Bu telefon da Mobil Puan Sıralamasında 117 ile sekizinci sırada yer alıyor.

Sonuç olarak Huawei ve Samsung arasında bir savaş var gibi görünüyor. Söz konusu kameralar olduğunda Çinli üretici üst sırada bulunuyor. Huawei, P serisi telefonlarla her zaman DxOMark listelerinin üst sıralarında bulunmuştu. Bir sonraki listede gelecek Huawei Mate serisi telefonu da bu listede görebiliriz.

Samsung ise Galaxy S20 Ultra ve Galaxy Note 10+ 5G gibi iki üst sınıf telefonuyla belirli alanlarda en iyi olmayı başarıyor. DxOMark’ın bir sonraki listeyi 2020 yılının sonlarında paylaşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER