Teknoloji

VSCO Cam’in geliştiricilerinden GIF uygulaması: DSCO

Fotoğraf düzenleme uygulaması VSCO Cam, lezzetli filtreleri ve efektleri sayesinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Instagram’ın yıllar içinde yeni düzenleme araçları ve filtreler sunması, VSCO Cam’in ne kadar etkili olduğunun somut bir göstergesi niteliğini taşıyor. Artık VSCO Cam’in ötesinde bir şirkete dönüşen VSCO, farklı yayın araçları geliştirmiş ve değişik sanatsal girişimleri desteklemeye başlamıştı.

Şirket, 2013’te VSCO Cam Android uygulamasını yayınladığı günden bu yana yeni bir uygulama çıkarmamıştı. Bu suskunluğuna son veren VSCO, GIF oluşturma uygulaması DSCO’yu iOS cihaz sahiplerinin kullanımına sundu. Kullanıcılar DSCO ile hazırladıkları maksimum 2.5 saniye uzunluğundaki GIF animasyonlarına filtre ekleyebiliyor ve oluşturdukları animasyonları VSCO profillerinde paylaşabiliyor.

Oluşturulan animasyonlar cihaza kaydedildiği için VSCO dışındaki platformlar üzerinden de gün yüzüne çıkarılabiliyor. Oldukça basit bir arayüze sahip uygulama, etkileşimleri nedeniyle akıllara Snapchat’i getiriyor. Instagram’ın bu ay içinde duyurduğu GIF oluşturma uygulaması Boomerang ile DSCO arasında da benzerlikler bulunuyor.

VSCO CEO’su Joel Flory, DSCO’nun gelişim sürecinin VSCO topluluğundan gelen talep sonucunda başladığını belirtti. Kullanıcılarının kendilerinden daha kreatif araçlar istediğini söyleyen Flory, uygulamanın şirket içinde test edilirken geniş bir kullanım oranına ulaştığını da dile getirmeyi ihmal etmedi.

Flory, ilk etapta sadece iOS’te boy gösteren DSCO’nun Android’e gelişi konusunda bir söz vermekten kaçınırken; şu an için önceliğin VSCO Cam Android uygulamasını iOS’teki muadiliyle eşleştirmekte olduğunu dile getirdi. Yine de, VSCO Cam kullanıcılarının yüzde 45’lik kısmını Android kullanıcıları oluşturduğu için DSCO’nun Google’ın mobil platformunda da boy göstermesi kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER