Teknoloji

Yeni Dropbox Windows 10 uygulaması dosyaları yüz tanıma ile koruyor

dropbox windows 10

Dropbox, Microsoft’un en yeni işletim sistemini barındıran tabletleri merkeze alan yeni bir Windows 10 uygulaması yayınladı. Tıpkı Netflix gibi, yeni Dropbox Windows 10 uygulaması da Microsoft’un evrensel uygulama platformundan faydalanıyor.

Dropbox’ın yeni uygulamasının en dikkat çekici yönünü ise Windows Hello desteği oluşturuyor. Microsoft’un Windows 10 ile sunduğu Windows Hello sayesinde kullanıcılar makinelerine yüz tanıma yöntemiyle giriş yapabiliyor. Yüz tanıma özelliğini kullanmak için özel bir kameraya sahip olmak gerekiyor. Uyumlu bir PC’ye sahip olanlar dosyalarını yüz tanıma yöntemiyle koruma altına alabiliyor.

dropbox windows 10

Windows Hello entegrasyonu sunan ilk büyük uygulama olan Dropbox’ı başka popüler servislerin de izlemesi bekleniyor. Windows Hello, parmak izi tarayıcılarıyla da birlikte çalışıyor. Dolayısıyla uyumlu cihazlarda Dropbox dosyalarının kilidini açmak için parmak izinden de faydalanılabilir.

Dropbox’ın en yeni Windows 10 uygulaması, mevcut masaüstü uygulamasındaki Dosya Gezgini entegrasyonu kadar esneklik sağlamıyor. Ancak ortalama bir Dropbox kullanıcısının ihtiyaç duyacağı tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Kullanıcılar Dropbox’a “sürükle-bırak” yöntemiyle dosya taşıyabiliyor. Buna ek olarak, klasör paylaşımı için gelen davetler de uygulama içinde gösteriliyor. Yeni Dropbox Windows 10 uygulaması, Windows Mağaza aracılığıyla indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER