Teknoloji

Dropbox ve MIT eskilerinden yeni nesil e-posta platformu Inbox geliyor

inbox-100714

Inbox modern çağda e-postanın nasıl işlemesi gerektiğini düşünmüş ve “gelecek nesil e-posta platformu” olarak tanımladığı açık kaynak çözümle ortaya çıkmış.

Eski Dropbox çalışanı ve bir MIT mezunu  tarafından kurulan Inbox e-postanın gerçekten birçok düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu düşünmüş ve IMAP ve SMTP gibi standart protokollere alternatif olacak bir çözüm geliştirmiş.

Günümüzün mevcut e-posta servislerine bakıldığında kullanıcıların hedeflenmiş reklamlara ve kafa karıştıran sosyal servislerle donatılmış kullanıcı arayüzlerine esir edildiğini söyleyen Inbox bir anlamda Google ve Google+’a taş atıyor. Şimdiye kadar kullanıcıların işinin onların merhametine kaldığını söyleyen şirket yeni e-posta platformunun ilk adımını attı.

Ne var ki, Inbox henüz yenilikçi bir uygulama veya e-posta istemcisi geliştirmiş değil. Şu an için sadece Inbox Sync Engine adı verilen bir aracın geliştirme çalışmaları yapılıyor. Geliştiriciler bu teknolojinin API ve bulut servisinden yararlanarak Gmail, Yahoo gibi popüler e-posta sağlayıcılarıyla çalışacak gelecek nesil e-posta uygulamaları geliştirebilecek.

Bulut servisinin henüz kapalı beta olarak çalışmasına rağmen, Inbox yeni eşzamanlama motorunu açık kaynak olarak sunuyor. Ayrıca bu yolın sonlarına doğru platformun barındırılmış SaaS (yazılım şeklinde servis) versiyonunu da çıkarmayı planlıyor.

Daha önce Dropbox’ta mühendis ve Nest’te tasarımcı olarak çalışan CEO Michael Grinich, Inbox’ı geçen yıl bir MIT mezunuyla birlikte kurmuştu. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde Grinich, Inbox’ın API’larının geliştiricilere geçmişe ait protokol ve formatları öğrenme yerine uygulama geliştirmeye odaklanma fırsatı verdiğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER