Teknoloji

Doublepoint, yenilikçi uygulaması WowMouse’ı tanıttı

wowmouse android uygulama

CES 2024 bu hafta, teknoloji dünyasında yenilikçi fikirlerin merkez sahneye çıktığı bir platform oldu ve Doublepoint isimli şirketin sunduğu WowMouse uygulaması da dikkatleri üzerine çekti. Android akıllı saatleri bilgisayarınız için bir fareye dönüştürmeyi vadeden WowMouse, özellikle Samsung Galaxy Watch serisi kullanıcılarını heyecanlandıran bir özellikle geliyor.

Bu yeni uygulama, Android işletim sistemli akıllı saatleri bir Bluetooth İnsan-Arayüz Aygıtı (HID) olarak yayınlayarak hareket tabanlı bir deneyimi mümkün kılıyor. Kol hareketleri aracılığıyla imleci hareket ettirme, parmakları çimdikleyerek tıklama gibi işlevleri barındıran WowMouse, birçok işletim sistemiyle uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmış. Doublepoint’in internet sitesine göre bu işletim sistemleri Windows, Linux, macOS ve iPadOS’u içermekte. Aynı zamanda, uygulamanın Samsung Galaxy Watch 4, 5 ve 6 gibi bazı Wear OS saatlerinde çalıştığı doğrulanmış olmakla birlikte, Pixel Watch’daki dokunma tespitinin tutarsız olduğunu belirtiyorlar. Apple Watch’un Bluetooth HID’i desteklemediği için şirket, watchOS için bir uygulama yapamayacağını ifade ediyor.

WowMouse ile akıllı saatler bir mouse’a dönüşüyor

WowMouse’un çalışmasını video oyun kumandalarına benzer şekilde hareket kontrolü ile başarılı bir şekilde sergilediği biliniyor. Snazzy Labs tarafından perşembe günü yayımlanan kısa videoda uygulamanın bir hayli etkileyici olduğunu görmek mümkün.

Ancak şirketin hedefleri yalnızca bu kadarla sınırlı değil. Açıklamada üreticilere ve geliştiricilere, yazılımlarını lisanslama fırsatı sunuyor. CNET videosunda gösterildiği gibi, bileği döndürerek akıllı bir ışığı karartma gibi işlevleriyle bir adım öteye taşımayı planlıyorlar.

Futuristik ve eğlenceli gibi görünen bu yenilik, gerçekten de teknolojinin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Ancak bu tarz bir uygulamanın, akıllı saat piyasasının sadece küçük bir kısmında işlev göreceği göz önüne alındığında, kaynaklarını bu yönde bir yatırım yapmak isteyen birilerini bulmak zor olabilir.

WowMouse, akıllı saat kullanıcılarına bilgisayarlarını çok daha interaktif ve modern bir şekilde kontrol etme imkanı sunuyor. Kullanımı pratik ve yenilikçi özellikleriyle teknoloji tutkunlarının yeni favorisi olma yolunda ilerleyen Doublepoint’in bu uygulaması, akıllı saatlerin potansiyelini ortaya çıkarıyor ve kullanıcı deneyimini farklı bir boyuta taşıyor. Şimdi tüm gözler, kullanıcıların ve piyasanın bu yeniliğe ne şekilde yanıt vereceğinde.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER