Teknoloji

Donald Trump ve Tim Cook Apple’ın üretim tesisini gezecek

donald trump tim cook

ABD Başkanı Donald Trump ve Apple CEO’su Tim Cook‘un birlikte Teksas eyaletinin Austin şehrini ziyaret edeceğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Reuters’in haberine göre, bu ziyaret bugün gerçekleşecek.

Başkan Trump ve Cook’un Austin seyahatinde Apple’ın Mac Pro’ları ürettiği tesisi de birlikte gezmesi bekleniyor.

Apple, geçtiğimiz eylül ayında 2019 model Mac Pro’nun da selefi gibi Austin de üretileceğini açıklamıştı. Trump yönetimi de şirkete Çin’den gelecek Mac Pro parçaları için gümrük vergisi muafiyeti sağlamıştı.

Donald Trump ve Tim Cook buluşması iki isim için de önemli

Reuters’e göre; Austin’de gerçekleşecek buluşma, hem Cook hem de Trump için ayrı ayrı önem taşıyor. Cook, bu buluşmayla Trump’la arasındaki bağın ne kadar kuvvetli olduğunu göstermiş olacak. “ABD’de üretim” hedefine önem veren Trump ise Apple gibi önemli bir markanın bu hedefte kendisine destek olduğunu anlatacak.

Apple’ın potansiyel gümrük vergilerinin önünü kesmek için ABD’nin başkenti Washington D.C.’de kendisi için çalışacak bir lobi şirketiyle çalıştığı da bir süredir konuşuluyor. iPhone bileşenleri, Apple Watch ve Çin’den gelen diğer ürünler için ABD’de ekstra gümrük vergisi uygulamasının aralık ayında başlaması planlanıyor. Apple, konuyla ilgili muafiyet başvurusunu daha önce gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER