Teknoloji

Donald Trump: Hiçbir bilgisayar güvenli değil

Donald Trump twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trumpABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, birkaç hafta içinde resmen göreve başlayacak. Seçim kampanyası sırasında oldukça sivri dilli açıklamalar yapan Trump’ın sözlerinden çok geniş bir yelpaze nasibini almıştı. Beyaz Saray’a taşınmasına sayılı günler kalan Trump’ın yeni hedefi de bilgisayarlar oldu.

Miami’de verdiği yılbaşı partisinde gazetecilere konuşan yeni ABD Başkanı, siber güvenlik konusunun üzerinde fazlasıyla durdu. “Ne söylenirse söylensin, hiçbir bilgisayarın güvenli olduğuna inanmıyorum.” diyen Trump, hakiki güvenlik için işlerin eski usulle halledilmesi gerektiğini belirtti. Trump, önemli belgelerin el ile yazılmasını ve kurye ile gönderilmesini tavsiye etti.

Trump, bilgisayarlara dair ilk salvolarını geçtiğimiz hafta yapmıştı. Bilgisayarların insanların hayatını karmaşık hâle getirdiğini iddia eden Trump, bilgisayar çağının nereye gittiği kestirilemez bir şeye dönüştüğünü savunmuştu. Trump, “Hıza ve bir sürü şeye sahibiz. Ancak ihtiyacınız olan cinsten bir güvenliğe sahip olduğunuzdan emin değilim.” ifadelerini kullanmıştı.

Donald Trump kampanya sırasında ofisinde bilgisayar kullanmıyordu

ABD’nin yeni başkanı oldukça aktif bir Twitter kullanıcısı. Ancak kendisinin bilgisayarlar ile sıcak bir ilişkisinin olduğunu söylemek mümkün değil. Seçim kampanyası sırasında ofisinde dizüstü bilgisayar kullanmayan Trump, Reddit AMA seansı sırasında tek elle klavyenin tuşlarına basarken görülmüştü. Trump’ın teknolojiyle olan ilişkisinin pek alışıldık türden olmadığı daha önceki demeçlerinde de biraz anlaşılmıştı. Trump ABD’nin “daha iyi siber yapması” gerektiğini savunmuş, Bill Gates’e de interneti kapatması için çağrıda bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER