Teknoloji

Donald Trump Android telefonunu daha güvenli bir cihazla değiştirdi

Donald Trump Android telefonunu daha güvenli bir cihazla değiştirdi
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

donald trumpBarack Obama, bugün gerçekleştirilecek törenle başkanlığı resmen Donald Trump’a devredecek. The New York Times ve Associated Press’te yer alan haberlere göre, Donald Trump Android telefonunu şimdiden daha güvenli bir cihazla değiştirdi. Samsung Galaxy serisi cihazlarından biri olduğu düşünülen Trump’ın eski telefonunun tartışma yaratan pek çok tweetin atılmasına aracılık ettiği için “tuhaf” bir öneme sahip olduğu söylenebilir.

The New York Times’ın haberine göre; Trump, Gizli Servis tarafından onaylanmış güvenli ve şifrelenmiş yeni cihazını kullanmaya başladı. Söz konusu telefonun numarasını da çok az sayıda kişinin bildiği belirtildi.

Barack Obama 2009’da göreve başladığında, onaylanmış başka seçenekler olmasına rağmen BlackBerry telefonunu kullanmaya devam etmeyi başarmıştı. Obama’nın kararında diğer seçeneklerin “eski” olmasının da önemli bir rol oynadığı belirtilmişti. Ancak söz konusu BlackBerry telefonun iletişim yetenekleri de önemli ölçüde sınırlandırılmıştı.

Obama, tüm görev süresi boyunca BlackBerry’sine sadık kalmadı. Geçtiğimiz yaz Jimmy Fallon’a konuk olan ABD’nin 44. başkanı, artık kendisinin de, en azından görünürde, modern standartlarda bir akıllı telefona sahip olduğunu belirtmişti. Obama yeni telefonuyla kimseyi arayamadığını, uygulama yükleyemediğini, fotoğraf çekemediğini ve müzik dinleyemediğini dile getirmeyi de ihmal etmemişti.

Associated Press’in haberine göre, Barack Obama şu sıralarda bir iPhone kullanıyor. Obama bu telefonla belirli kişilere e-posta gönderebiliyor, web sitelerinde gezinebiliyor ve haberleri okuyabiliyor. Başkanın tweet atmak içinse başka bir telefon kullandığı belirtiliyor. Kısıtlamalarla geçen 8 yılın ardından özgür biçimde akıllı telefon kullanmak, Obama için büyük bir değişim olabilir.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Donald Trump Android telefonundan sonraki cihazına alışabilecek mi?

Donald Trump, göreve başladıktan sonra da mevcut Twitter hesabını kullanmaya devam edeceğini belirtmişti. Telefonunu korumayı başaramayan Trump’ın Twitter aktivitesinin yeni cihaza alışma sürecinde sekteye uğrayıp uğramayacağı şimdiden merak ediliyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl