Eğlence

Doctor Who’nun yeni bölümleri Disney+’ta yayınlanacak

doctor who disney+

Ekranların ikonik dizilerinden Doctor Who Disney+ aracılığıyla izleyicilerle buluşacak. BBC ve Disney, dizinin yeni bölümlerinin Birleşik Krallık ve İrlanda dışında Disney+‘ta yayınlanması için anlaşmaya vardı. BBC’nin Doctor Who’yu geleneksel dağıtım ağının dışına taşımayı planladığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Disney+ anlaşmasının duyurulmasıyla birlikte bu iddia doğrulanmış oldu.

Anlaşmanın her iki taraf için de mantıklı olduğu söylenebilir. Disney’in çevrimiçi içerik platformunu güçlendirmek için “ikonik markalar” aradığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Dünyanın en uzun soluklu bilimkurgu ve fantezi dizisi olan Doctor Who’nun büyük bir küresel hayran kitlesi mevcut. Bütün bunlar Doctor Who’yu herhangi bir çevrimiçi içerik platformu için büyük bir hedef hâline getiriyor.

Doctor Who, Birleşik Krallık ve İrlanda’da BBC’nin kendi kanallarında ve iPlayer platformunda yayınlanmaya devam edecek. Dizi 2023’ün kasım ayında 60. yıl dönümünü kutlamak amacıyla hazırlanan bazı özel bölümlerle yeniden izleyicilerin karşısına çıkacak. Yeni Doctor Who sezonu içinse 2024’ü beklemek gerekiyor.

Doctor Who Disney+ anlaşmasının yanı sıra başka önemli duyurular da yaptı. Bunlardan birisi dizide ondördüncü doktor olarak daha önce onuncu doktor olarak boy gösteren David Tennant’ın izleyicilerin karşısına çıkacak olması oldu. Diğer duyuru ise dizi için hazırlanan yeni logo oldu. Yeni logo, 1973’te Bernard Lodge tarafından hazırlanan logonun modernize edilmiş versiyonu olarak tanımlanıyor. Bu logoyu önümüzdeki dönemde çok sayıda üründe görmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER