Teknoloji

DJI Smart Controller ile Mavic 2 serisi drone’ları kontrol etmek kolaylaşıyor

DJI, Mavic 2 Zoom ve Mavic 2 Pro drone’ları için yerleşik ekrana sahip yeni bir kumanda çıkardı. DJI Smart Controller adını taşıyan kumanda da 1080p çözünürlüklü, 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Kumanda, Android ile çalışıyor. 650 dolarlık Smart Controller oldukça pahalı bir aksesuar olsa da, gün ışığı nedeniyle kontrol zorluğu ve radyo menzili gibi tüm drone operatörlerinin şikayetçi olduğu konular için çözüm vadediyor.

dji smart controllerSmart Controller’ın zorlu koşullarda da kullanılabilir olması, DJI’ın öncelikli kaygılarından biri olmuş gibi görünüyor. -20 ila 40 santigrat derece sıcaklıklar arasında çalışabilecek şekilde tasarlanan Smart Controller, 1000 cd/m2 parlak bir ekrana sahip. Böylelikle doğrudan güneş ışığı altındayken de drone tarafından kaydedilen görüntüleri görmek ve drone’u kontrol etmek mümkün oluyor.

Bluetooth 4.2 ve Wi-Fi desteğine sahip Smart Controller, DJI’ın kendisine ait OcuSync 2.0 video iletim teknolojisini de barındırıyor. Bu teknoloji, frekanslar arasında otomatik olarak geçiş yapıyor ve 8 kilometre mesafeye kadar drone ile olan iletişimin korunmasını sağlıyor. Android işletim sistemi ise DJI uygulamasını çalıştırıyor ve drone ile iletişim kuruyor. 16 GB depolama alanına sahip Smart Controller, 128 GB’ye kadar microSD UHS-I Speed Grade 3 kartları destekliyor. Smart Controller’ın hangi Android versiyonunu çalıştırdığı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

DJI Smart Controller kağıt üzerinde hem profesyonel hem de amatör drone operatörleri için yararlı bir aksesuar gibi görünüyor. Ancak bu cihazın barındırdığı tüm teknolojiden yararlanmak için 5000 mAh kapasiteli bir pile ihtiyaç duyuluyor. DJI’dan yapılan açıklamaya göre, bu pil sadece 2,5 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor ve yeniden dolması için 2 saat gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER