Teknoloji

DJI’dan profesyonel fotoğrafçılar için yeni gimbal aksesuarları: Ronin S 2 ve Ronin SC 2

DJI bir ayı aşkın zamandır ipuçlarını verdiği yeni ürünleri Ronin S 2 ve daha küçük boyutlu Ronin SC 2 gimbal aksesuarlarını duyurdu.

Her iki üç eksenli gimbal de, beklediğiniz yükseltmelerle birlikte geliyor. Daha güçlü motorlar, daha yüksek yük taşıma kapasiteleleri, daha hafif malzemeler ve ayrıca henüz görmediğimiz bazı yeni yazılım özellikleri bulunuyor. Öncelikle Ronin S 2’deki donanım değişiklikleriyle başlayalım.

İkisinden de daha profesyonel seviyede olan bu gimbal şimdi karbon fiberden yapılmış ve toplam 1.3 kg ağırlığındaki orijinal Ronin S’den yaklaşık 600 gr daha hafif. DJI, RS 2’nin 4.5 kg’ye kadar maksimum dinamik yükü desteklediğini söylüyor. Teorik olarak ağır teçhizatları bile tutabilir, ancak muhtemelen bu şekilde ideal bir performans elde edemezsiniz.

Gimbal ayrıca, joystick’in hemen üstüne oturan küçük bir 1,4 inçlik dokunmatik ekranla birlikte geliyor. Gimbal ayarlarını ve kamera verilerini göstermek ya da kameranın kaydettiği canlı yayını iletmek için bu ekran kullanılabilir. Ancak asıl amacı, akıllı telefonunuzu kameranın üstüne takmadan aktif parça gibi özellikleri kullanabilmenizi sağlamaktır.

DJI ayrıca, teorik olarak belirli çekim tarzınızı zaman içinde optimize etmesi ve hız, ölü bant ve hızlanma ayarları söz konusu olduğunda elle kullanıcı girdisini azaltması gereken bir öngörücü teknoloji olan Titan Stabilizasyon Algoritmasını da sunuyor. İkinci yeni yazılım geliştirmesi de SuperSmooth. Bu da 100 mm odak uzaklığına kadar daha sıkı bir lensle çekim yaparken hareketleri yumuşatmak için özel olarak tasarlanmış.

Herhangi bir film yapımcısının hayatını kolaylaştıracak birkaç değişiklik daha var. Takip odak çarkı artık tutamacın ön tarafında ve işaret parmağınızın hemen üzerinde bulunuyor. Artık hem RS 2 hem de RSC 2 Arca Swiss & Manfrotto plakalarıyla da uyumlu. Ve aynıeksende artık kameranızı monte ettikten sonra dengeleme düğmesi ile ince ayar yapabilirsiniz. Bu da çekimler arasındaki kurulum sürelerini hızlandıracaktır.

Ronin SC 2 ise, daha küçük aynasız kameralar için tasarlanmış RS 2’nin daha küçük bir versiyonu. Bu yılki güncellemeler, yeni bir katlanabilir tasarımı ve RS 2’ye eklenen birçok yazılım ve donanım özelliğini içeriyor. Gimbal 1.2 kg ağırlığında, bu da 1.08 kg’lık selefine göre biraz daha ağır olduğunu gösteriyor. Daha güçlü motorları, 3 kg’ye kadar test edilmiş yükü destekliyor.

Yeni katlanabilir tasarım, bu gimbalin sling modunda tutulmasına olanak tanıyor. Bu da yere çok alçaktan çekim yapılmasını sağlıyor. Ayrıca kolun hemen üzerinde 1 inçlik küçük bir ekran var.

Her iki gimbal, DJI’nin 12 saate kadar kullanım imkanı sağladığını söylediği yerleşik pillerle birlikte geliyor. Ve her ikisi de size 15 dakikalık şarj süresinde toplam 2 saatlik kullanım sağlayabilen yeni bir hızlı şarj işlevine sahip. Panorama, timelapse ve dikey mod gibi önceden de var olan tüm önceden programlanmış çekim modlarına ek olarak DJI, 360 derecelik bir rulo gerçekleştirirken bir hiper geçiş yakalayan Zaman Tüneli adlı yeni bir mod ekliyor.

Ronin S 2 ve Ronin SC 2, sırasıyla 849 dolar ve 499 dolarlık yurt dışı fiyatlarıyla satın alınabiliyor. Ayrıca DJI bir telefon tutucusu, ayrı odak motoru, RavenEye Görüntü Vericisi ve özel bir taşıma çantası içeren bir Pro Combo paketi de satıyor. RS 2 Pro Combo 999 dolarlık fiyata sahipken RSC 2 Pro Combo 739 dolara satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER