Teknoloji

DJI’ın uygun fiyatlı yeni drone’u ortaya çıktı

dji mini se

ABD’nin ünlü market zinciri Walmart kaynaklı bir sızıntı, DJI Mini SE isimli yeni bir drone’nun varlığını gözler önüne seriyor. Bilgilere bakıldığında Mini SE’nin uygun fiyatlı bir drone ve Mavic Mini’nin biraz değiştirilmiş bir versiyonu olacağı görülüyor.

Mini SE konusunda DJI’dan henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Dolayısıyla drone’un ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyat etiketinde ne yazacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak DJI ürünleriyle ilgili isabetli paylaşımlarıyla tanınan duyumcu OsitaLV, Mini SE’nin en uygun fiyatlı DJI drone’u olabileceğini belirtti.

Walmart listesinde DJI Mini SE’nin Mavic Mini’yle hemen hemen aynı olduğu görülüyor. DJI’ın portföyünde giriş segmentinde konumlanan Mavic Mini’nin ardından Mini 2 piyasaya sürülmüştü. Fotoğraflar drone’un kumandasının Air 2S’te de bulunan RC-N1 olacağını gösteriyor.

Kumanda dışında Mini SE ile Mavic Mini arasında bir fark olmayacak gibi görünüyor. 12 megapiksel sensörle 2.7K çözünürlüklü video kaydı yapılabileceği belirtilirken, üç eksenli gimbal ve 30 dakikalık uçuş süresi gibi özellikler de göze çarpıyor.

Kumandanın değişmesi menzili pek fazla etkilemeyeceğe benziyor. OsitaLV tarafından paylaşılan kutu görselinde maksimum menzilin 2,5 kilometre olacağı görülüyor. Bu menzilin Mini 2’nin yarısı olduğunu belirtmekte fayda var.

Walmart sızıntısına göre, DJI Mini SE Helix ve Rocket gibi hızlı çekim modlarıyla gelecek. Mini SE’nin nesne takibi gibi özelliklere sahip olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak DJI Mini 2’de bulunmayan bu özelliğin Mini SE’de olması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER