Teknoloji

DJI’dan küçük drone arayanlar için yeni seçenek: Mini 4 Pro tanıtıldı

dji mini 4 pro

DJI Mini 4 Pro adını taşıyan yeni drone’unu gözler önüne çıkardı. Mini 4 Pro, şirketin çok yönlü engel algılama özelliğine sahip ilk Mini serisi drone olma özelliğiyle dikkat çekiyor. 2022 model Mini 3 Pro da ileriyi, geriyi ve aşağıyı görebilse de, kazalardan kaçamıyordu. Yeni modelde her yöne eklenen dürbün vizyonu sayesinde bu kazalardan kaçılabileceği belirtilirken, Air serisine kıyasla daha küçük olan kanat genişliği sayesinde Mini 4 Pro’nun ağaçlar ve dallar arasından daha iyi ilerleyebileceği ifade ediliyor.

Mini 4 Pro’da 82 derece görüş açısına sahip 48 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bu 1/1.3 inçlik sensörün diyafram genişliği f/1.7. 30 dakikalık bir pil ömrüne sahip olan Mini’de yukarıda da bahsettiğimiz gibi çok yönlü engel algılama özelliği mevcut. 100 fps 4K ve 200 fps 1080p video kaydı yapabilen drone, Ocusync 4 ile 20 kilometre mesafeden video iletimi yapabiliyor.

“Intelligent Flight Battery Plus” adını taşıyan ve ayrıca satılan batarya ile Mini 4 Pro’nun pil ömrü neredeyse 40 dakikaya yükseliyor. Ancak bu batarya, Avrupa’da satılmayacak. Zira bu batarya takıldığında drone’un ağırlığı maksimum sınır olan 249 gramı geçiyor. DJI aynı zamanda “Gerçek Dikey Çekim” isimli özelliği de Mini 4 Pro’nun en büyük satış noktalarından biri olarak ön plana çıkarıyor.

dji mini 4 pro

DJI Mini 4 Pro için ne kadar ödemek gerekiyor?

DJI Mini 4 Pro drone, Türkiye’de 31799 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ekstra ekipman içeren paketlerin fiyatları ise 37499 TL, 45099 TL ve 47599 TL olarak sıralanıyor. Mini 4 Pro’nun henüz Türkiye’de stoklara girmediğini belirtmekte fayda var.

dji mini 4 pro

İLGİLİ HABERLER