Teknoloji

DJI’dan içerik yapımcıları için yaka mikrofonu: DJI Mic

dji mic

DJI denince pek çok kişinin aklına ilk olarak ses teknolojisinden önce drone ve kameralar geliyor. Ancak şirket bu algıyı değiştirmek istiyor gibi görünüyor. DJI, Mic adını verdiği yaka mikrofonunu duyurdu. Mic, şirketin ilk özel ses kayıt ekipmanı olma özelliğini taşıyor.

DJI yaka mikrofonuyla video günlük (vlog) ve diğer sesli içerik yapımcılarına ulaşmayı hedefliyor. 24-bit 48 KHz ses yakalama özelliğine sahip Mic, 250 metreye kadar mesafelerden gelen sesleri algılayabiliyor.

Bu özellikler çok fark yaratan türden olmasa da, DJI tasarımla kablosuz kulaklık hayranlarını tavlamayı amaçlıyor gibi görünüyor. Kullanıcılar alıcıları ve vericiyi bir taşıma kutusuyla şarj ediyor. Bu kutu, 15 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Mikrofonları tek bir seferde 5,5 saat boyunca kullanmak mümkün oluyor.

Mic 3.5 mm. kulaklık jakı, Lightning veya USB-C girişi üzerinden ses çıkışı sağlayabiliyor. Kullanıcılara ses hassasiyeti gibi ayarları yapma imkanı da sunuluyor. Mikrofonun kutusundan rüzgarlı günlerde gürültüyü azaltmak için tüylü rüzgar koruma kılıfı da çıkıyor.

DJI Mic, ABD’de 329 dolar karşılığında satılacak. Bu fiyatın muadil ürünlere kıyasla yüksek olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak uzun menzilli kayıt ve şarj kutusuyla kullanım süresini uzatmak gibi faktörlerle DJI’ın yaka mikrofonunu almak mantıklı bir karar gibi görünebilir.

İLGİLİ HABERLER