Manşetler

DJI Mavic 2 hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı

dji mavic 2DJI 2018’in başlarında tanıttığı Mavic Air ile drone teknolojisini daha geniş kitlelerle buluşturma yolunda önemli bir adım atmıştı. Şirket 2018’deki yolculuğuna şimdi de Mavic Pro serisini tercih eden profesyonellere yönelik bir ürünle devam edecek gibi görünüyor. DroneDJ sitesi tarafından yayınlanan bir fotoğraf, DJI Mavic 2 olarak adlandırılan ve Mavic Pro’nun devamı olarak konumlandırılan bir cihazın hazırlıklarının sürdüğünü gösteriyor.

Mavic 2’nin tasarım bakımından DJI’ın Mavic serisindeki diğer ürünlerden pek uzaklaşmayacağı görülürken, drone’un arkasında olmasa bile yanlarında çarpışma önleyici kameraların bulunabileceği belirtiliyor. Böylelikle 360 derecelik bir çarpışma önleme sisteminin mümkün hâle geleceği ifade ediliyor. Şık bir kare yakalamaya çalışırken drone’unu görünmez bir kazaya kurban verenler için söz konusu sistemin varlığı önem taşıyor.

Mavic 2’inin havadan çekim yapan görüntü yönetmenlerine de önemli faydalar sunacağı söyleniyor. Paylaşılan fotoğrafta GoPro Karma’nınkine benzer çıkarılabilir bir gimbalin olduğu görülüyor. Bu da drone’un üzerindeki kamera kurulumunun değiştirilebileceği anlamına geliyor. Söz konusu özellik DJI Inspire sahiplerinde heyecan yaratacak gibi görünmese de, kolay taşınabilirlikten taviz vermeyenler için önem taşıyabilir.

Sızan DJI Mavic 2 fotoğrafı oldukça gerçekçi görünüyor. Dolayısıyla akıllara drone’un ne zaman tanıtılacağı ve fiyat etiketinde ne yazacağı soruları da geliyor. DJI 18 Temmuz’da “See the Bigger Picture” (Büyük Resmi Gör) başlıklı bir etkinlik düzenlemeyi planlasa da, bu etkinliği ileri bir tarihe ertelemişti. Dolayısıyla Mavic 2 ile çok yakın bir gelecekte tanışmak pek olası görünmüyor. Mavic 2’nin fiyatının ise Mavic Pro’nun 999 dolarlık yurt dışı satış fiyatından çok uzaklaşmayacağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER