Teknoloji

DJI kapalı mekanlarda uçabilecek bir drone geliştiriyor

dji avata

Yeni bir sızıntıya göre, DJI kapalı mekanlarda uçabilecek ve birinci kişinin görüş açısını gösterecek (FPV) bir drone üstünde çalışıyor. Söz konusu drone’a ait olduğu söylenen fotoğraflar, Twitter’da @DealsDrone ve @OsitaLV rumuzlu duyumcular tarafından paylaşıldı. Standart drone’lara kıyasla daha küçük ve kompakt olduğu söylenen drone’un çıkışı için temmuz veya ağustos ayları işaret ediliyor.

Bu yeni drone’un Avata adını taşıyacağı ve tartıda 500 gram çekeceği söyleniyor. Paylaşılan görsellerde Avata’nın borulu pervanelere sahip olduğu görülüyor. Bu sayede drone’un kapalı mekanlarda uçarken yaşayacağı çarpışmalardaki hasarın azaltılması hedefleniyor. Bir kamera barındırdığı da görülen drone’un kısa süre önce tanıtılan Mini 3 Pro kadar iyi olacağı ve pil ömrünün de büyük ölçüde geliştirileceği söyleniyor.

Avata’yla birlikte FPV gözlüklerinin sunulacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Böylelikle kullanıcılar drone’un uçuşunu sanki kendileri drone’un üstündeymiş gibi görebilecek. DJI’ın ürün portföyünde bir FPV drone olsa da, bu drone’u iç mekanlarda uçurmak mümkün oluyor.

DJI Avata’nın küçük boyutlarına rağmen sinematografik çekimler için de kullanılabileceği belirtiliyor. Drone’un dar alanlarda manevra yeteneğinin yüksek olacağı da öngörüler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER