Teknoloji

DJI FPV Drone ile drone yarışlarındaki iddiasını ortaya koyacak

dji fpv drone

Geçen yılın yaz aylarında drone üreticisi DJI, birinci kişi görüşü (FPV) sunan hızlı bir drone ile drone yarışlarına dalmanın işaretlerini vermişti. Gerçekte ise yaptığı sadece ayaklarını suya değdirmekten ibaretti. Bir yılı aşkın zamanın ardından ise şirketin bir yarış drone’u tanıtmaya hazırlandığını işaretlerin sıklaştığı görülüyor.

DJI FPV olarak adlandırılan bir drone’un fotoğrafları sosyal medyaya düştü. Ve bu drone’un fotoğrafları şirketin daha önce tanıttığı cihazlarınkine pek benzemiyor. Teknik özelliklerini ve fiyatını görmeden bu ürünle ilgili bir yargıya varmak kolay değil. Ancak üç bıçaklı pervaneleri, hatırı sayılır büyüklükteki kamburu ve minimalist yapıdaki kumandasıyla şirketin birçok eski drone’undan farklı bir ürünle tanışacağız gibi görünüyor.

Bu mantıklı bir hareket olur, çünkü FPV yarışlarında ve film çekimi odaklı drone’larda hız en önemli unsurdur. Üstelik yarışlarda drone’un tamamını, geleneksel film çekimi senaryolarında olduğundan daha fazla şekilde döndürerek cihaza momentum kazandırmak da önemli bir harekettir. Bunu yaptığınızda ise aşağı değil, yukarı dönen bir kameraya ihtiyacınız olur. Öte yandan FPV başlığını her zaman takacaksanız, kumanda üzerinde telefon için bir tutucuya da ihtiyacınız olmayacaktır.

DJI FPV cihazıyla ilgili sızıntılar Twitter’da OsitaLV hesabı tarafından paylaşıldı. Bu hesabın DJI ürünleriyle ilgili detayları resmiyet kazanmadan önce paylaşmasıyla elde edilmiş haklı bir ünü bulunuyor. OsitaLV yakın zamanda DJI Pocket 2‘nin fotoğraflarını ve detaylarını, bu küçük kamera tanıtılmadan dört gün önce paylaşmıştı. Üstelik yakın zamanda da Mavic Pro 3’e ait olduğu iddia edilen fotoğrafı yayınladı.

Geçen ayın başlarında da DJI’dan Brend Schulman, şirketin bu yıl için hâlâ tanıtılacak yeni bir ürünü olduğuna dair bir paylaşımda bulunmuştu:

İLGİLİ HABERLER