Teknoloji

DJI Focus film yapımcılarına yerden ayar imkanı verecek

dji focus

dji focusDJI işlerinin büyük bir çoğunluğunun film çekimi sırasında drone’ları kullanan film yapımcılarına bağlı olduğunu anlamış olacak ki, yönetmenlerin kameralarının diyafram açıklığını ayarlamalarını ve odaklamalarını sağlayan Focus adında yeni bir cihaz çıkardı.

Uzaktan kumanda cihazı yerde kullanılan herhangi bir kamera ile ve aynı zamanda DJI’nin Zenmuse X5 ve X5R drone cihazlarıyla çalışabiliyor. Ayrıca DJI’nin Ronin ve Ronin-M sabitleyicilerine de takılabiliyor. İki parçalı bir sistemden oluşan Focus’ta yer alan odak kadranı kullanıcı kontrolünü sağlarken motor da kameraya takılıyor. Her iki parçanın da değiştirilebilir pilleri bulunuyor, DJI Focus’un 14 saate kadar çalışabileceğini tahmin ediyor.

Focus’un fiyatı bu ürünün bireysel tüketicilerden daha çok profesyonelleri hedeflediğini gösteriyor. Bu cihaz DJI’nin web sitesinde 1999 dolara satılıyor. Focus’un çıkışı DJI’nin Hollywood film sektörünün birinci tercih olma yolundaki hedefini destekleyecek. Şirket bu yılın başlarında Matrice 600 adında güçlü bir drone kamera çıkarmıştı. M600, 5 kilometreye yaklaşan bir menzilden saniyede 60 kare hızında 1080p Full HD kayıt yapabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER