Teknoloji

Djay uygulamasına ARM tabanlı yeni Mac bilgisayarlar için destek

djay pro ai 2.0

Müzik karıştırma uygulaması Djay, Mac versiyonu için bir güncelleme alıyor. Böylelikle Apple’ın yeni M1 işlemcilerine destek getiriliyor. Böylelikle Djay, gelecek hafta çıkmasını beklediğimiz ARM tabanlı ilk Mac bilgisayarlara destek sunan ilk uygulamalardan biri oluyor.

Tam olarak Djay Pro AI 2.0 adını taşıyan bu yeni uygulama bazı önemli yenilikleri de kazanıyor. Bunlar Intel tabanlı geleneksel Mac bilgisayarlarda ise kullanıma sunuldu. En önemli yenilik Neural Mix olarak adlandırılan özelliğin eklenmesi oluyor. Bu eğlenceli özellik sayesinde vokal, vurmalı çalgılar ve diğer enstrümanları çalan şarkı ne olursa olsun otomatik olarak izole edebilirsiniz. Bu özellik geçtiğimiz haziran ayında Djay iPad uygulamasına gelmişti ve gördüğümüz kadarıyla oldukça başarılı şekilde çalışıyor.

Şimdi bu özellik basları yalıtmak için de kullanılacak biçimde güncellendi. Ayrıca dahili efektler sayesinde şarkı çalarken bu spesifik bileşenler üzerinde oynamaya yapmaya da izin veriyor. Vokallere yankı ekleyebilir veya vurmalı çalgıları kuvvetlendirebilirsiniz. 40’tan fazla efekt bulunuyor. Uygulamanın geliştiricisi Algoriddim, bir parçanın izole edilmiş bölümleriyle döngü yaratma ve farklı parçaların yalıtılmış bölümleri arasında geçişler yapma gibi yetenekleri de ekliyor.

djay pro ai 2.0

Djay uygulamasının yeni versiyonu evrensel nitelikte, yani Mac için ödeme yaptığınız zaman iOS versiyonunu da kullanabiliyorsunuz. Djay uygulaması başlangıçta ücretsiz, ancak tüm özellikleri 50 dolarlık yıllık üyelikle açmak mümkün oluyor. Bu özellikler arasında Neural Mix, parçalar arasında otomatik geçiş yapan Automix ve dörtlü görünüm, dahili döngüler ve ses örnekleri, DJ kumandaları için destek gibi temel DJ araçları da bulunuyor. Ne yazık ki, uygulama henüz Türkiye App Store’unda bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER